Jablko jako česká superpotravina III. ?
Jablko před spaním místo kartáčku?
Tento mýtus je už dávno překonaný.
I jablko obsahuje kyseliny a cukry, které, když ulpí na sklovině, způsobují její
naleptávání. Místo kartáčku tedy jablíčko nepoužívejte, ale jinak se o zuby nebojte.
Struktura jablka pomáhá ze zubů odstraňovat plak, čímž přispívá v boji se zubním
kamenem.
Čerstvé, sušené nebo jako ocet?
Tento mýtus je už dávno překonaný.
I jablko obsahuje kyseliny a cukry, které, když ulpí na sklovině, způsobují její
naleptávání. Místo kartáčku tedy jablíčko nepoužívejte, ale jinak se o zuby nebojte.
Struktura jablka pomáhá ze zubů odstraňovat plak, čímž přispívá v boji se zubním
kamenem.
naleptávání. Místo kartáčku tedy jablíčko nepoužívejte, ale jinak se o zuby nebojte.
Struktura jablka pomáhá ze zubů odstraňovat plak, čímž přispívá v boji se zubním
kamenem.
kamenem.
Jablka v klidu přečkají v chladném, suchém sklepě celou zimu, takže na vašem stole
mohou být celoročně. Můžete si ale připravit i sušená jablíčka, tzv. křížaly.
V ovoci po vysušení zůstane pouze 15 až 20 % z původního množství vody,
přičemž si zachovává stejný obsah cenných látek s výjimkou vitaminu C, jehož
množství se sušením výrazně snižuje. Takto upravené ovoce je stále bohaté na
vlákninu, vitaminy a minerály, které jsou díky sníženému množství vody mnohem
koncentrovanější.