Jablko jako česká superpotravina III. ?

Jablko před spaním místo kartáčku? 

Tento mýtus je už dávno překonaný.

I jablko obsahuje kyseliny a cukry, které, když ulpí na sklovině, způsobují její

naleptávání. Místo kartáčku tedy jablíčko nepoužívejte, ale jinak se o zuby nebojte.

Struktura jablka pomáhá ze zubů odstraňovat plak, čímž přispívá v boji se zubním

kamenem.
 

Čerstvé, sušené nebo jako ocet?

Jablka v klidu přečkají v chladném, suchém sklepě celou zimu, takže na vašem stole

mohou být celoročně. Můžete si ale připravit i sušená jablíčka, tzv. křížaly.

V ovoci po vysušení zůstane pouze 15 až 20 % z původního množství vody,

přičemž si zachovává stejný obsah cenných látek s výjimkou vitaminu C, jehož

množství se sušením výrazně snižuje. Takto upravené ovoce je stále bohaté na

vlákninu, vitaminy a minerály, které jsou díky sníženému množství vody mnohem

koncentrovanější. 

Jablečný ocet zase oceníte, pokud se snažíte dodržovat zásady zdravého životního

stylu. Napomáhá lepšímu vstřebávání živin a odstraňování odpadních látek z těla,

rovněž dokáže snížit chutě na sladké i slané.

Zkuste ho přidat do salátů nebo využít místo zálivek.

Jablečný ocet si můžete vyrobit i sami doma.

Hudlenka

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account