Nepečené kávové kuličky v čokoládě

Vytisknout recept
Káva je natolik oblíbená, že inspiruje i k zakomponování do vánočního cukroví. Zvýrazní čokoládu, prohloubí máslová těsta, dodá šmrnc krémům i křupavost zdobení. Zároveň výborně funguje v kombinaci s různými texturami.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 20 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 0 Individuální
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

  • 200 g jemně rozdrcených piškotů
  • 100 g másla
  • 2 lžíce espresa
  • 2 lžíce kakaa
  • 60 g moučkového cukru

Na obalení:

  • 150 g hořké čokolády
  • špetka jemně mleté kávy

Instrukce

  • Pro nepečené kávové kuličky je postup více než jasný – smíchejte všechny ingredience
  • v kompaktní těsto. Z něj pak vyválejte malé kuličky, které následně obalte v rozpuštěné hořké čokoládě. Než poleva zaschne, tak můžete kuličky lehce posypat mletou kávou. Výsledkem je intenzivní a chuťově velmi vyvážené cukroví, které máte hotové za pár minut.

Notes

Zdroj a foto: HELL ENERGY

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account