Italská zeleninová polévka minestrone

Vytisknout recept
Barevná, voňavá a dokonale sytá, italská polévka minestrone přináší na talíř kousek slunného Středomoří. Stačí hrst čerstvé zeleniny, bylinky, trochu těstovin a parmezán navrch a máte gurmánský zážitek.
Kategorie Polévka
Kuchyně Italská
Čas přípravy 25 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Irča Holčáková

Ingredience

  • • 2 ks mrkve
  • • 2 ks brambory
  • • 4 ks rajčata
  • • 1 menší pevnější cuketa
  • • 2 ks cibule
  • • 2 stroužky česneku
  • • 1 5 litru vývaru
  • • Olivový olej dle potřeby
  • • 1 balení hotových bílých fazolí sklenice nebo konzerva
  • • 2 hrsti drobných těstovin orzo, tarhoňa apod.

Na dochucení:

  • sůl a pepř bylinky (petržel, bazalka, oregano, tymián), pro pikantní chuť chilli vločky

Instrukce

  • Mrkev, brambory, rajčata, cuketu i cibuli nakrájejte na menší kostičky.
  • Na olivovém oleji orestujte cibuli, poté přidejte mrkev a brambory. Restujte několik minut, následně přihoďte rajčata a nakonec cuketu. Cílem je, aby cuketa zůstala pevná na skus.
  • Zalijte vývarem, přidejte česnek, osolte a vařte asi 5 minut.
  • Do polévky přidejte scezené fazole a drobné těstoviny. Není nutné je předvařovat, stačí je nasypat přímo do polévky. Krátce povařte.
  • Hustotu dolaďte vývarem a dochuťte bylinkami, pepřem a chilli vločkami podle chuti.
  • Před servírováním polévku posypte jemně nastrouhaným parmezánem.

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account