
Italská zeleninová polévka minestrone
Ingredience
- • 2 ks mrkve
- • 2 ks brambory
- • 4 ks rajčata
- • 1 menší pevnější cuketa
- • 2 ks cibule
- • 2 stroužky česneku
- • 1 5 litru vývaru
- • Olivový olej dle potřeby
- • 1 balení hotových bílých fazolí sklenice nebo konzerva
- • 2 hrsti drobných těstovin orzo, tarhoňa apod.
Na dochucení:
- sůl a pepř bylinky (petržel, bazalka, oregano, tymián), pro pikantní chuť chilli vločky
Instrukce
- Mrkev, brambory, rajčata, cuketu i cibuli nakrájejte na menší kostičky.
- Na olivovém oleji orestujte cibuli, poté přidejte mrkev a brambory. Restujte několik minut, následně přihoďte rajčata a nakonec cuketu. Cílem je, aby cuketa zůstala pevná na skus.
- Zalijte vývarem, přidejte česnek, osolte a vařte asi 5 minut.
- Do polévky přidejte scezené fazole a drobné těstoviny. Není nutné je předvařovat, stačí je nasypat přímo do polévky. Krátce povařte.
- Hustotu dolaďte vývarem a dochuťte bylinkami, pepřem a chilli vločkami podle chuti.
- Před servírováním polévku posypte jemně nastrouhaným parmezánem.











