Losos s kokosovou rýží

Vytisknout recept
Šťavnatý, plný chuti a navíc bohatý na živiny, divoký losos si právem získal místo v kuchyních všech, kdo milují dobré jídlo i zdravý životní styl. Jeho příprava je překvapivě jednoduchá a výsledek naprosto delikátní. Nechte se inspirovat voňavou kombinací: pečený losos, jemná kokosová rýže a mangovo-avokádová salsa, která dodá celému jídlu svěží letní twist.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Středomořská
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 45 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 2 porce
Uvařila Irča Holčáková

Ingredience

Suroviny:

  • 500 g filet divokého lososa Mylord
  • 1,5 hrnku jasmínové rýže
  • 1,5 hrnku vody
  • 1 a ¼ hrnku kokosového mléka
  • ½ lžičky soli
  • šťáva z půlky limetky
  • olivový olej
  • 1-2 stroužky česneku
  • sůl a pepř

Na salsu:

  • 1 mango
  • 1 avokádo
  • 1/2 papriky
  • 1 červená cibule
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1-2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • čerstvý koriandr

Instrukce

  • Nejprve si připravte marinádu. Smíchejte olivový olej, česnek, limetkovou šťávu a sůl. Filety z lososa naložte do marinády a půl hodiny marinujte. Mezitím si předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Zatímco se marinuje losos, uvařte si kokosovou rýži. Rýži pořádně propláchněte, dejte do hrnce a zalijte vodou a kokosovým mlékem. Následně rýži osolte, přiveďte k varu a vařte pod pokličkou zhruba 15 minut.
  • Po čtvrt hodině vypněte sporák a nechte rýži dalších 10 minut odstát.
  • Marinovaného lososa vložte do zapékací mísy a do jeho nejsilnější části zapíchněte teplotní sondu. Pečte filety do té doby, dokud nebude sonda ukazovat 45 stupňů.
  • Na závěr si přichystejte salsu. Na kostičky nakrájejte mango, avokádo a papriku a vše promíchejte. Suroviny dochuťte šťávou z limetky, solí a olivovým olejem. Nakonec přidejte koriandr a máte hotovo.
  • Dobrou chuť!
  • Připraveno ve spolupráci s Garden.and.Kitchen

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account