
Losos s kokosovou rýží
Ingredience
Suroviny:
- 500 g filet divokého lososa Mylord
- 1,5 hrnku jasmínové rýže
- 1,5 hrnku vody
- 1 a ¼ hrnku kokosového mléka
- ½ lžičky soli
- šťáva z půlky limetky
- olivový olej
- 1-2 stroužky česneku
- sůl a pepř
Na salsu:
- 1 mango
- 1 avokádo
- 1/2 papriky
- 1 červená cibule
- 1 lžíce limetkové šťávy
- 1-2 lžíce olivového oleje
- sůl
- čerstvý koriandr
Instrukce
- Nejprve si připravte marinádu. Smíchejte olivový olej, česnek, limetkovou šťávu a sůl. Filety z lososa naložte do marinády a půl hodiny marinujte. Mezitím si předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Zatímco se marinuje losos, uvařte si kokosovou rýži. Rýži pořádně propláchněte, dejte do hrnce a zalijte vodou a kokosovým mlékem. Následně rýži osolte, přiveďte k varu a vařte pod pokličkou zhruba 15 minut.
- Po čtvrt hodině vypněte sporák a nechte rýži dalších 10 minut odstát.
- Marinovaného lososa vložte do zapékací mísy a do jeho nejsilnější části zapíchněte teplotní sondu. Pečte filety do té doby, dokud nebude sonda ukazovat 45 stupňů.
- Na závěr si přichystejte salsu. Na kostičky nakrájejte mango, avokádo a papriku a vše promíchejte. Suroviny dochuťte šťávou z limetky, solí a olivovým olejem. Nakonec přidejte koriandr a máte hotovo.
- Dobrou chuť!
- Připraveno ve spolupráci s Garden.and.Kitchen











