Grilované masové špízy s ananasem a zelím
Ingredience
- 200 g Hellmann’s BBQ omáčka
- 1 lžíce sušených chilli papriček
- 2 stroužky česneku
- 500 g kuřecích prsou
- 250 g ananasu
- 1 paprika
- 1-2 červené cibule
- 2 lžíce oleje
Instrukce
- Připravíme si marinádu smícháním grilovací omáčku, prolisovaného česneku a koření. Maso si nakrájíme na dvoucentimetrové plátky a namarinujeme v půlce připravené marinády. Necháme ho v lednici asi půl hodiny. Ananas, papriku i červenou cibuli si nakrájíme na dvoucentimetrové kousky.
- Připravíme si špízy – na špejle napichujeme střídavě kousky masa a zeleniny. Špízy grilujeme a průběžně otáčíme. Ideální je teplota 150 stupňů – špíz je pak dokonale udělaný po 10-12 minutách. Servírujeme se salátem.








