Jednou z nejoblíbenějších verzí grilovaného pokrmu jsou špízy – i díky své variabilitě, jednoduchosti a rychlosti přípravy. Nebojte se je kombinovat, grilování je zážitek, ne rutina.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Celkový čas 25 minutesmin
Porce 0Individuální
Uvařila Kristýna Solničková
Ingredience
200gHellmann’s BBQ omáčka
1lžíce sušených chilli papriček
2stroužky česneku
500gkuřecích prsou
250gananasu
1paprika
1-2červené cibule
2lžíce oleje
Instrukce
Připravíme si marinádu smícháním grilovací omáčku, prolisovaného česneku a koření. Maso si nakrájíme na dvoucentimetrové plátky a namarinujeme v půlce připravené marinády. Necháme ho v lednici asi půl hodiny. Ananas, papriku i červenou cibuli si nakrájíme na dvoucentimetrové kousky.
Připravíme si špízy – na špejle napichujeme střídavě kousky masa a zeleniny. Špízy grilujeme a průběžně otáčíme. Ideální je teplota 150 stupňů – špíz je pak dokonale udělaný po 10-12 minutách. Servírujeme se salátem.
Notes
Tip šéfkuchaře: Špízy s omáčkou uvnitř!Zapomeňte na obyčejné špízy – zkuste omáčku Hellmann’s přímo mezi surovinami. „Mezi kousky masa a zeleniny naneste štětcem nebo lžičkou vrstvu jedné z grilovacích omáček Hellmann’s – třeba omáčku BBQ. Omáčka se během grilování krásně propojí s chutí surovin a každé sousto bude šťavnatější a zajímavější,“ doporučuje Milan Sahánek.Vychytávka na konec – na špíz použijte dvě vidličky nebo dvouzubý grilovací špíz – suroviny se nebudou protáčet a omáčka zůstane tam, kde má!Zdroj a foto: Hellmann’s