Před nedávnem jsem tuto knížku obdržela jako cenu z výhry. Tak proč si trošku nepočíst, že? Když navíc kolem “správného” stravování bylo již tolik napsáno.

Čemu máme věřit? Komu máme věřit? Měli bychom jíst maso, nebo ne? Libové maso, nebo tučné maso? Vznikají při grilování karcinogeny? Zabraňuje brokolice vzniku rakoviny? Jsou umělá sladidla bezpečná? Můžeme pít z plastových lahví? Snižuje běhání riziko vzniku rakoviny?

Pravda o tom, co jíme, není příliš romantická. Žádní stravovací démoni nebo zázračné léčby neexistují. Žádná rajská minulost nikdy nebyla – ani ušlechtilí divoši, zázračné elixíry, dokonce ani žádná pořádná dieta. Démony jsou výživoví poradci a panikáři, kteří vás nakazí svou úzkostí, neustálým objevováním nových toxinů a skrytých zabijáků, načež vám nabídnou rady, jak vás zachrání ze stravovacího pekla, které oni sami vytvořili…

Celý život nám je předhazováno, že musíme omezit příjem potravin a jídla, které milujeme, abychom zhubli a byli zdraví, Jenže tyto strachy z jídla jsou založeny na mýtech, nikoli na vědě – a pravda vás jistě překvapí a osvobodí!

Zatímco dnes je většina knih o zdravé stravě zaměřena na škodlivé účinky cukru, soli, lepku atd. a jejich vyloučení ze stravy, tato kniha jde opačným směrem. Poukazuje na to, že mnohem škodlivější je dodržování přísných omezení a diet a v podstatě potvrzuje, že nejlepší je rozumný způsob stravování bez zbytečného strachu z určitých potravin. S tím se nedá než souhlasit.

 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account