Je zdravý, v kuchyni se bez něj neobejdeme a prý odhání zloděje.
Víte, že..
1. Česnek se poprvé objevil v Kirgizské poušti na Sibiři asi před sedmi tisíci roky.
2. V Egyptě ho dostávali k jídlu otroci, kteří stavěli pyramidy.
3. Římským vojákům se přiděloval česnek, aby podnítil jejich bojové nadšení, ale spíš to bylo hygienické opatření.
4. Za palčivou chutí česneku stojí silice alicin. Uvolní se teprve poté, co česnek rozmačkáme nebo nakrájíme.
5. Přehnali jste to s česnekem a pořád ho cítíte? Napijte se mléka nebo rozžvýkejte kousek petrželky či máty.
6. Česnek nepatří do lednice. Ideální teplota pro skladování je 18-20°C.
7. Potřebujete oloupat víc česneku najednou? Vezměte zavařovací sklenici, palici česneku rozdělte do stroužků a 20 sekund třeste.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Třeba česneková pomazánka: Tvrdý sýr nastrouháme na jemno, přidáme tvaroh nebo pomazánkové máslo bez příchuti, může být i rovnou česnekové. Vmícháme trochu zakysané smetany nebo majonézy, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Česnekovou pomazánku dobře promícháme a necháme odležet v lednici.😀

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account