Bábovka s kaki náplní
Ingredience
- 4 vejce
- 150 g moučkového cukru
- 250 g hladké mouky
- 250 ml smetany na šlehání
- 1 prášek do pečiva
Na dohotovení:
- 1 zralé kaki Persimon Bouquet
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 vejce
- 1 lžíci škrobu
- 1 vanilkový cukr
- čokoládovou poleva
Instrukce
- Vejce s cukrem utřete do pěny. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, smetanu a ušlehejte hladké těsto. Tvaroh prošlehejte s cukrem, vejcem a škrobem. Kaki rozmixujte a vmíchejte do tvarohové směsi. Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Nalejte do ní polovinu těsta. Přilejte tvaroh a poté přidejte druhou polovinu těsta. Bábovku pečte asi 45 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Po vychladnutí ji přelejte čokoládovou polevou a ozdobte podle chuti a fantazie.