Čokoládový dort s krémem a kaki

Vytisknout recept
Šťavnaté plátky kaki se snoubí s jemnou šípkovou marmeládou a krémovým mascarpone krémem. Tento dezert je perfektní volbou pro každou slavnostní příležitost.
Kategorie moučník
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 0 Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

Korpus:

  • 2 vejce
  • 150 g hladké mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 50 ml oleje
  • 50 ml podmáslí

Dohotovení:

  • 2 kaki Persimon Bouquet
  • 4 lžíce šípkové marmelády
  • 500 g mascarpone
  • 120 g čokolády

Instrukce

  • Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao, olej a podmáslí. Ušlehejte hladké těsto, nalejte ho do kulaté dortové formy vyložené pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Korpus pečte 20 až 25 minut. Mezitím nalámejte do misky čokoládu a rozehřejte ji ve vodní lázni. Po částech pak do čokolády zamíchejte mascarpone. Hotový krém přendejte do zdobicího sáčku a dejte na hodinku do lednice. Korpus potřete marmeládou a položte na něj na plátky nakrájené kaki. Navrch naneste krém. Hotový dort dozdobte vaším oblíbeným ovocem. 

Notes

Plody kaki Persimon Bouquet jsou k dostání od konce října např. v obchodní síti Kaufland, Globus a v kamenných maloprodejnách. Cena se pohybuje od 13 do 28 Kč za kus. Více informací na www.nejkaki.cz.
 
Zdroj a foto: nejkaki.cz
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account