Kynuté buchty s kaki
Ingredience
Na těsto:
- 300 g hladké mouky
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 80 g cukru
- ½ kostky droždí
- 60 g másla
- 150 ml mléka
- 1 lžičku nastrouhané citronové kůry
- špetku soli
Na dohotovení:
- 2-3 kaki Persimon Bouquet
- 50 g bílé čokolády
- 1 vejce na potření
Instrukce
- Mléko zahřejte tak, aby bylo vlažné. Rozdrobte do něj droždí, přidejte lžičku mouky, cukru a promíchejte. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. Mezitím do mísy prosejte mouku. Přidejte cukr, špetku soli a citronovou kůru. Dobře promíchejte, přidejte vejce, žloutek, pokrájené změklé máslo a kvásek. Vše důkladně propracujte, až vznikne hladký bochník těsta. Přikryjte ho utěrkou a nechte kynout asi 45 minut. Kaki rozmačkejte vidličkou. Těsto rozdělte na 12 kousků. Každý rozmáčkněte v dlani a dejte do něj trochu kaki a kousek bílé čokolády. Zabalte a spojem dolů vložte do máslem vymazaného pekáče. Takto připravte všechny buchty. Nakonec je potřete rozšlehaným vejcem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 35 minut.