Přesně za týden, v sobotu 12. října, se O2 arenou opět po roce rozezní známé popové a operní skladby v podání skvělého italského tria Il Volo tvořeného Pierem Barone, Ignaziem Boschettem a Gianlucou Ginoblem. Stejně jako při loňském je opět doprovodí Bohemian Symphony Orchestra Prague pod vedením dirigenta Martina Šandy. Pokud budete mít možnost ještě ulovit vstupenky, určitě neváhejte, tento zážitek rozhodně stojí za vidění a především poslech.

Nemluvím do větru, minulý koncert Il Volo v Praze jsem navštívila a dobře tedy vím, o čem mluvím. Důkazem vám budiž i to, že si jejich vystoupení nenechám ujít ani tentokrát a vstupenky mám doma již delší čas.

„Il Volo se snaží o totéž, co my, tedy popularizovat klasiku. Proto naše spolupráce dává smysl,“ říká šéf českého orchestru Martin Šanda. Jako jedni z nejvýznamnějších zástupců žánru lyrického popu, dobývají Il Volo pódia po celém světě více než desetiletí. Jejich repertoár sahá od klasických italských melodií po moderní pop-operu.

„Je to pro nás zcela jiná zkušenost, s tradičním operním koncertem se vystoupení Il Volo nedá srovnávat. Dokáží oslovit daleko širší publikum,“ říká šéfdirigent a zakladatel Bohemian Symphony Orchestra Prague (BSOP) Šanda, který se do spolupráce s italskými pěvci pouští již podruhé. Il Volo totiž loni poprvé navštívilo Českou republiku a fanoušci je za večer odměnili potleskem vestoje, speciálním hostem koncertu byla i zpěvačka a obdivovatelka tria, Tereza Mašková.

V repertoáru Il Volo se nacházejí známé operní melodie, které hudebníci z BSOP, ale i milovníci klasiky velice dobře znají, ovšem v podání tria zazní ve zcela originálních popově laděných úpravách. „Dříve jsme tady měli tři největší tenory José Carrerase, Luciana Pavarottiho a Plácida Dominga. Ti zpívali klasickou hudbu klasicky. Il Volo představují současnost, která ale klasickou hudbu popularizuje, aby se mohla dostat i k těm, kteří nejsou typičtí milovníci tohoto žánru,“ je přesvědčený Šanda.

Bohemian Symphony Orchestra Prague si od svého založení v roce 2002 připsal na konto již nespočet úspěchů, jako například několik evropských turné s rockovými legendami kapel: Deep Purple, Nazareth, Europe, Alice Cooper, Toto, Survivor, Foreigner, Journey, Bonnie Tyler, Uriah Heep a dalšími.

Skupina Il Volo se dala dohromady v roce 2009 během účasti všech zpěváků v televizní talentové soutěži Ti lascio una canzone na italské televizi. Následně zaznamenala raketový vzestup na mezinárodní scéně, kde se proslavila svým jedinečným stylem, který kombinuje tradiční italskou operu s moderními popovými prvky, často označovaným jako pop-opera. Jejich repertoár zahrnuje klasické italské písně, ale také modernější skladby. Il Volo jsou známí svými silnými a emotivními výkony, jenž často obsahují harmonické trojhlasy. V průběhu své kariéry skupina vydala několik úspěšných alb, které byly oceněné i na mezinárodní úrovni.

Zdroj: Bohemian Symphony Orchestra Prague

Foto: se souhlasem Kristýny Solničkové, Bohemian Symphony Orchestra Prague a Il Volo

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account