Představte si propojení staletími prověřeného umění destilace rumu s moderním digitálním uměním. Říkáte si, že to není možné? Značka Don Papa, která se letos propojila se Signal Festivalem, vás přesvědčí o opaku. Ve dnech 10.-13. října 2024 totiž představí speciální video mapping, jenž diváka vtáhne do tajuplné Sugarlandie.

Značka prémiového rumu Don Papa se stala oficiálním partnerem 12. ročníku Signal Festivalu a v rámci propojení těchto dvou světů nechala připravit speciální video mapping, který bude moci veřejnost zhlédnout ve dnech 10.-13. října na budově Městské knihovny v Praze na Mariánském náměstí. Podobu projekci vtiskla umělkyně z Londýna Mischa Ying a již nyní je jisté, že to bude velkolepá podívaná.

Vstupte do tajuplného světa

Signal Festival totiž pokračuje v projektu Ekosystémy, tentokrát s podtitulem Cesta / Výprava a filipínská značka Don Papa se ve svých vizuálech inspiruje mystickým světem své domoviny zvaným Sugarlandia. V něm se objevuje Papa Isia, významná osobnost filipínských dějin, obklopený bujnou přírodou včetně bohaté fauny. V srdci Sugarlandie se tyčí aktivní sopka Mount Kanlaon pokrytá hustým deštným pralesem, na jejímž úpatí se pěstuje a zpracovává nejkvalitnější cukrová třtina. Místní obyvatelé tvoří harmonickou společnost, velkoryse vítají návštěvníky a jsou skutečnou duší Sugarlandie.

Mystická Sugarlandia představuje stav mysli naplněný fantastickými a surrealistickými prvky. Je to jako žít ve snu, kde musíte často dvakrát pohlédnout, abyste si byli jisti, co se skutečně odehrává, a kde se zdá, že čas plyne pozpátku i kupředu. Podivné, ale nádherné věci se mohou stát, když vás Sugarlandia přivítá. Zdrojem inspirace a úžasu je také sopka Mt. Kanlaon, jež je považována za sídlo nejvyššího boha starověké visayské mytologie, Kan-Laona, a váže se k ní mnoho mýtů a legend.

Kousek Filipín v každém doušku

Rum se na Filipínách vyrábí po generace a ostrov Negros je právem hrdý na svůj největší poklad – prémiový rum Don Papa. Jeho bohatou chuť a hloubku mu dává nejen kvalitní cukrová třtina různých odrůd pěstovaná v bohaté sopečné půdě, ale také její další zpracování prováděné s vášní, trpělivostí a precizností. Ručně sklizená třtina je svážena do historických cukrovarů z 20. let minulého století, kde dochází k jejímu drcení a mletí pro vytvoření bohaté, sladké melasy, která proslula jako „Černé zlato“. Díky tomuto způsobu zpracování získá výsledný rum sladší ovocnější chuť.

Po 48hodinové fermentaci se tekutina ředí pomocí čerstvé pramenité vody na 65 stupňů a přemisťuje se do dubových sudů – amerických dubových po bourbonu a po Rioje (STR). Tyto zralé a lehce vypálené sudy dodají rumu ovocnost a vanilku, ovšem až po několikaletém zrání na úpatí Mount Kanlaon. Master Blander posléze vybere rum, který projde filtrací za studena a bohatá jemná směs je následně připravena k lahvování.

Rum Don Papa se nyní prodává ve více než 30 zemích světa. Původní obchodní společnost Bleeding Heart Rum Company odkoupila v roce 2023 společnost Diageo, jejíž prémiové značky u nás distribuuje společnost STOCK Plzeň-Božkov.

Zdroj: STOCK Plzeň-Božkov / www.pijsrozumem.cz

Foto: Shutterstock (mmpixel91) a se souhlasem STOCK Plzeň-Božkov

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account