Škvarková pomazánka
Ingredience
- 300 g čerstvě namletých škvarků
- 3 kávové lžičky plnotučné hořčice
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 ks kyselá okurka
- 3 ks vařená vejce
- pepř mletý sůl
- chléb
Instrukce
- Čerstvě pomleté škvarky v misce smícháme s pokrájenými nebo hrubě nastrouhanými vařenými vejci, jemně pokrájenou světlou částí lahůdkových cibulek, jemně nastrouhanou kyselou okurku, hořčicí dle chuti, solí a pepřem. Dle hustoty možno přidat nálev ze sterilovaných okurek. Do pomazánky můžeme přidat i trochu sádla, pokud by se nám špatně roztírala.
- Záleží totiž i na kvalitě samotných škvarků, do jaké míry jsou vyškvařené. Pomazánku natíráme na čerstvé plátky chleba, které dozdobíme drobně pokrájenou zelenou částí cibulek.
- Díky hutnosti pomazánky je ideálním společníkem víno Habánské sklepy, Rulandské šedé, které svou zářivě zlatavou barvou a jemnou, vyzrálou vůní nádherně snoubí své medové tóny a příjemnou šťavnatostí.