Najít, spojit a smazat. Naše tělo, mozek, naše spojení v mozku, synapse, jsou tím, co řídí náš pohled na svět, reakce, nač reagujeme a jak. Tyto spoje máme najít, spojit si je, pochopit a smazat.  A pak na volném prostranství své hlavy stavět spoje nové. Efektivnější, lepší, úspěšnější. To je asi ve zkratce metoda ASP, kterou tato autorka, bývalá programátorka, vyvinula pro práci na sobě, ale předává ji i klientům a novým koučům a terapeutům. Ostatně jejich seznam pro Českou republiku najdete na konci knihy.

Rozhodně tam máte pocit, že pokud vás toto chytne, tak můžete pokračovat pod vedením zkušeného lektora dál a hlouběji a více individuálně. Co vám ale samotná kniha nabídne?

Představuje postupně cestu autorky k této metodě, podobnost s počítačovým programováním i rozdíly mezi lidským mozkem a počítačem. Leč některé systémy vysvětluje pro lepší pochopení právě na programování. Její metoda počítá s tím, že abychom se mohli ve svém mozku naučit něco nového, nebo napravit to, co nám škodí, musíme nejprve smazat staré cestičky, staré reakce, návyky. A tomu pak věnuje svůj čas, nabízí i některé metody, které si můžete doma vyzkoušet. Zamyslíte se nad svými svaly, reakcemi těla, nad epigenetikou a vyzkoušíte si Alfa disk, tedy v přebalu vloženou kulatou grafiku, která nám umožní lépe se naladit na řešení. V podstatě nám řešení předloží v praktickém návodu. Alfa disk také procházel různými změnami a měl svou vlastní historii, s tím se autorka také dělí v emotivních částech knihy.

Je to takové její vymazlené dítě.

Do textu pak vkládá své zkušenosti, své omyly i úspěšné cesty, svá přemýšlení i zamýšlení se globálně nad světem a jeho stavem, nad tím, jak celé lidské společenství funguje, v podstatě také velmi podobně jako lidský mozek a jeho přeprogramování.

 

Autor a foto: Renata Petříčková

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account