Luštěniny jsou nejen chutnou, ale i výživnou součástí jídelníčku. Bohaté na bílkoviny, vlákninu, vitamíny a minerály. Také jsou skvělým zdrojem energie a podporují zdravé trávení. Nabízejí nespočet kulinářských možností, od polévek a salátů po hlavní jídla. S novinkami od Bonduelle můžete snadno obohatit svou stravu o exotické chutě.

Fazole mungo, pinto, adzuki a černá cizrna. To jsou 4 novinky v portfoliu Bonduelle. Jde o konzervované luštěniny, které se hodí mít vždy po ruce. Kromě toho, že jsou připraveny k okamžitému a všestrannému využití, jde o exotičtější druhy luštěnin, které jsou na našem trhu jedinečné a nabízejí zdravý a chutný způsob, jak obohatit naše jídelníčky. Letní salátová sezóna navíc klepe na dveře a tyto luštěniny vyzdvihnou každý salát o úroveň výše nejen vzhledově a chuťově, ale i svými nutričními hodnotami.

Fazole adzuki mají příjemnou ořechovou chuť. Jsou dobře stravitelné a obsahují stejně jako ostatní luštěniny vysoké množství bílkovin a vlákniny. Zároveň jsou také zdrojem železa, draslíku, hořčíku a antioxidantů. Své využití najdou ve slané, ale i sladké kuchyni. Připravit si z nich můžete třeba kakaovo-pekanové kuličky.

Výraznou chutí a ideální velikostí se vyznačují fazole pinto. Skvěle se hodí do pomazánek, polévek, salátů. Mají moučnější strukturu a lehce pikantní chuť. Zajímavý je ale i jejich vzhled, jde totiž o středně velké hnědě žíhané fazole. Výborně se hodí například k přípravě mexické polévky.

Sytě zelenou barvou zaujmou drobné fazole mungo. Uvnitř těchto malinkých fazolek se ale skrývá pěkná dávka vitaminů a minerálů a ne nadarmo se jim přezdívá zelené zlato. Jejich chuť je mírně nasládlá s jemnou konzistencí. Všestranné jsou i v kuchyni, kde si z nich můžete připravit i salát s bylinkami a jarní cibulkou.

Černá cizrna je základní složkou každé indické domácnosti, kde se hojně využívá při přípravě salátů, polévek a nejrůznějších příloh. Je nabitá bílkovinami, vlákninou a sacharidy, což z ní dělá vynikajícího parťáka do běžného pestrého jídelníčku. Skvěle vynikne třeba v pokrmu chana masala.

 

Foto a text: se souhlasem Bonduelle

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account