Melounová polévka

Vytisknout recept
Osvěžující a originální způsob, jak si zpestřit horký den. Je lehká a lahodná a na její přípravu stačí pár jednoduchých ingrediencí a chvilka času.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 5 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 4
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 1 kg červeného vodního melounu Bouquet
  • 200 ml bílého vína
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • ½ lžičky citronové kůry
  • 250 g jahod
  • 1 chilli papričku
  • tymián na zdobení

Instrukce

  • Do rendlíku dejte víno, přidejte cukr a citronovou kůru. Přiveďte k varu a vařte asi 2 minutky. Jahody zbavte stopek a melounovou dužinu nakrájejte na kusy. Do mixéru přilejte vychladlé víno, přidejte meloun, jahody, citronovou šťávu a chilli papričku. Poté důkladně rozmixujte. Polévku nechte chladit. Poté podávejte ozdobenou tymiánem. 

Notes

Melouny Bouquet jsou k dostání od konce dubna v supermarketech Kaufland, Globus, Albert a ve vybraných maloprodejnách.
Zdroj a foto: nejmelouny.cz
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account