Chřest s parmazánovou krustou a zastřeným vejcem

Vytisknout recept
Tento recept vás přesvědčí, že chřest už nesmí ve vašem jídelníčku chybět. Navíc díky vysokému obsahu vody je chřest nízkokalorickou zeleninou.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 2
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 1 svazek čerstvého zeleného chřestu
  • 2 lžíce mouky Babiččina volba Univerzální / polohrubé mouky
  • 2 lžíce panko strouhanky
  • 25 g parmazánu
  • 1 lžíce mandlové mouky
  • sůl a pepř
  • citronová kůra z půlky citronu
  • čerstvé bylinky
  • 1 lžíce másla
  • 2 zastřená vejce

Instrukce

  • Připravte si mísu s vodou a ledem. Chřest připravte odkrojením tvrdé spodní části a také zkontrolujte kvalitu, aby nebyl příliš zavadlý. Ve stolním mixéru připravte základ na krustu – mouku, mleté mandle, strouhanku, citronovou kůru a část bylinek rozmixujte.
  • V horké osolené vodě blanšírujte očištěný zelený chřest. Po 3 minutách varu vložte do ledové vody. A po chvíli vyndejte na utěrku. Ledová voda zastaví měknutí zeleniny a udrží krásně zelenou barvu.
  • Směs na krustu orestujte na pánvi na troše másla do křupava. Na konec do směsi vmíchejte parmazán, ale už teplotně neupravujte, sýr se propojí se strouhankou. Servírujte chřest posypaný krustou se zastřeným vejcem a bylinkami.

Notes

Zdroj a foto: Babiččina volba
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account