Čokoládová torta z čierneho piva

Vytisknout recept
vláčna a extra čokoládová
Kategorie Dezert, moučník
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 55 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 5
Uvařila Emília Balonová

Ingredience

Na korpus:

  • 45 g kakaa
  • 360 ml čierneho piva
  • 15 ml vanilkového extraktu
  • 160 ml oleja
  • 280 g kryšt. cukru
  • 3 vajcia
  • 280 g hladkej múky
  • 8 g sódy bikarbóny
  • 6 g soli

Na krém:

  • 100 g práškového cukru
  • 30 ml čierneho piva
  • 40 g roztopeného masla
  • štipku soli
  • 120 g roztopenej a jemne vychladenej horkej čokolády

Instrukce

  • Na korpus vymiešame bielka s cukrom do hustého snehu, pridáme ostatné suroviny, nalejeme do tortovej formy a dáme piecť na 160 stupňov na 50-55 min. Necháme vychladnúť.
  • Na krém zmiešame všetky suroviny, natrieme na vychladnutý korpus a posypeme mletými orechmi.
  • Netreba ani prekrajovať a natierať, torta je vláčna a extra čoko 🙂
1 Komentář
  1. Naděžda Křičenská 10 měsíců ago

    5 stars
    Zajímavý recept. Určitě někdy vyzkouším.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account