Uhlířské špagety

Vytisknout recept
Nedávno jsme si je objednali v restauraci a moc chutnaly. Tak jsem je konečně dnes zkusila doma.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 400 g špaget
  • 200 g uzeného boku
  • 200 g sýru na strouhání
  • 4 žloutky
  • 1 šlehačka
  • sůl pepř
  • 1 lžíce másla

Instrukce

  • Nejprve jsem dala vařit špagety, protože to ostatní je hned hotové
  • Uzený bok jsme na suché pánvi vypekla
  • V misce jsem zašlehala 4 žloutky se šlehačkou a pak s nastrouhaným sýrem
  • osolila a opepřila jsem to (zlehka, nevíme, jak slaný je sýr a bok)
  • Když byly špagety hotové, tak jsem na pánev k bůčku (já tedy použila libovou anglickou)
  • přilila směs vajec, šlehačky a sýru a nechala to spojit.
  • Na to jsem pak přidala špagety a kousek másla, zamíchala a ihned jsem podávala.
  • Moc jsme si s manželem pochutnali
  • Ale zbyly mi bílky, tak asi budou Pavlovy, pokud mi na víkend dorazí rodina. Nebo udělám již na Vánoce kokosky...
2 Komentářů
  1. 5 stars
    Moc dobré špagety. Také je dělám.

    • Author
      Lenka Hudečková 1 rokem ago

      5 stars
      no právě, nám minule hrozně moc chutnaly a včera doma ještě více…. budou i dnes… zbyly špagety, tak dodělám maso s vejci…místo husy dobrá volba 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account