Cibulačka
Ingredience
- cibuli hodně
- silný hovězí vývar
- modrý žilkovaný sýr
- máslo sádlo či olej
- pepř sůl, případně další bylinky (bazalka, tymián, rozmarýna, ale jen lehce)
Instrukce
- Spoustu cibule nakrájíme nahrubo a dáme na olej nebo na máslo restovat do zlatova až do hněda – podle toho, jaký stupeň karamelizace cibule vyžadujeme. Cibuli mícháme, aby se nám nepřichytila.
- Opepříme a přilijeme silný hovězí vývar.
- Provaříme asi čtvrt hodiny a přidáme nakrájený „lancreský“ modrý žilkovaný sýr nebo (Niva, Rokfór, Gorgonzola). Rozvaříme, případně osolíme (opatrně, sýr je hodně slaný, vývar taky), lehce opepříme a a můžeme podávat.
děkuji, ale tohle opravdu NE 🙂