kontrabáš
Ingredience
- Pohanka 400 g
- Voda 1 l
- Brambory typu B 1 kg
- Česneku 4 stroužky
- Cibule 1 ks
- Uzeného masa 300 g
- Sádla 3 lžíce
- Sůl
- Pepř
- Majoránky 1 lžíce
- Tvrdého sýra 200 g
- Čerstvé petrželky 1 hrst
Instrukce
- Pohanku proplachneme, dáme do hrnce a přelijeme 1 litrem vroucí vody. Vaříme 2 - 3 minuty a pák necháme v teple dojit.
- Brambory oloupáme, nakrájíme a v osolené vodě uvaříme doměkka.
- Mezitím česnek nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli a uzené maso na kostičky. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce sádla a osmáhneme na něm cibuli, přidáme česnek a uzené maso. Po chvíli přidáme uvařenou pohanku, ochutíme soli, pepřem a majoránkou. Nakonec vmícháme uvařené, scezené brambory.
- Přendáme do pekáče vymazaného zbylým sádlem. Posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Pečeme 15 - 20 min na 200°C nebo dozlatova.
To vypadá dobře 😉 Jak je tam uzené, bude to chutnat i chlapovi 😀
Velká dobrota. Vyzkouším.
Super, budu rada, at chutna….