Koláček

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 1 koláč
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • TĚSTO
  • 3 ks vejce
  • 4 PL třtinový cukr
  • 150 ml 33% šlehačková smetana
  • 180 g špaldová hladká mouka
  • 8 g bezfosfátový prášek do pečiva
  • tvarohová drobenka
  • 250 g tlustý hrudkovitý tvaroh
  • 1 ks žloutko
  • 2 PL třtinový cukr
  • 1 PL pudinkový prášek vanilkový
  • 1 PL citrónová šťáva
  • Ovocná drobenka
  • 3 hrste čerstvé nebo zmrazené ovoce maliny jahody, borůvky, rybíz
  • 1 PL moučkový cukr
  • 1 PL pudinkový prášek

Instrukce

  • Celá vejce klidně rovnou z chladničky dáme šlehat s cukrem na 10 minut.
  • Mezitím si v jedné misce smícháme suroviny na tvarohovou a v druhé na ovocnou drobenku. Mouku i prášek do pečiva dáme do misky a ručně provzdušníme metličkou na šlehání. Dortovou formu si vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  • Když už máme z vajíček pěnu, snížíme otáčky a pomalu přiléváme šlehačkovou smetanu. Pomalu metličkou přidáváme i mouku s práškem do pečiva. Každá mouka saje jinak, proto vždy sledujeme konzistenci těsta. Měla by být ani hustá ani řídká, těsto pomalu stékající po špatule.
  • Těsto vylijeme do dortové formy, posypeme tvarohovou drobenkou a následně ovocnou drobenkou. Dáme péct do trouby na 160 -170 stupňů horkovzduch cca 20 minut.
7 Komentářů
  1. 5 stars
    Koláč je velmi lákavý.

  2. Sakriš, dala bych si hned! 🙂

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    krásně žluté těsto, čím to?

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account