Koláček
Ingredience
- TĚSTO
- 3 ks vejce
- 4 PL třtinový cukr
- 150 ml 33% šlehačková smetana
- 180 g špaldová hladká mouka
- 8 g bezfosfátový prášek do pečiva
- tvarohová drobenka
- 250 g tlustý hrudkovitý tvaroh
- 1 ks žloutko
- 2 PL třtinový cukr
- 1 PL pudinkový prášek vanilkový
- 1 PL citrónová šťáva
- Ovocná drobenka
- 3 hrste čerstvé nebo zmrazené ovoce maliny jahody, borůvky, rybíz
- 1 PL moučkový cukr
- 1 PL pudinkový prášek
Instrukce
- Celá vejce klidně rovnou z chladničky dáme šlehat s cukrem na 10 minut.
- Mezitím si v jedné misce smícháme suroviny na tvarohovou a v druhé na ovocnou drobenku. Mouku i prášek do pečiva dáme do misky a ručně provzdušníme metličkou na šlehání. Dortovou formu si vymažeme máslem a vysypeme moukou.
- Když už máme z vajíček pěnu, snížíme otáčky a pomalu přiléváme šlehačkovou smetanu. Pomalu metličkou přidáváme i mouku s práškem do pečiva. Každá mouka saje jinak, proto vždy sledujeme konzistenci těsta. Měla by být ani hustá ani řídká, těsto pomalu stékající po špatule.
- Těsto vylijeme do dortové formy, posypeme tvarohovou drobenkou a následně ovocnou drobenkou. Dáme péct do trouby na 160 -170 stupňů horkovzduch cca 20 minut.
Koláč je velmi lákavý.
Ano, děkuji.
Sakriš, dala bych si hned! 🙂
Stavte se Anetko 🙂 jeste je kousek 🙂
krásně žluté těsto, čím to?
domací vejce, citrónová šťáva….
pěkné, dnes jsem na netu viděla koláč, ten bych nikdy snad nevystavila, těsto bílé, nehezké, mřížky tlusté ne jako prsty, ale jako celá ruka 🙂 🙂 🙂 a paní se s ním chlubila 🙂