Fazolová pizza
Ingredience
- hrnek do máslova uvařených fazolí např. adzuki
- půl hrnku pohankové mouky
- 1 větší cibule
- hrst sekané celerové natě
- 2 lžíce oleje
- sůl
- 3 stroužky česneku
- sojová omáčka
- koření: oregáno bazalka, tymián
- olej a celozrnná mouka na vymazání zapékací mísy
Instrukce
- Cibuli nakrájíme na jemné kostičky, celerovou nať nasekáme na malinké kousky.
- V kastrolu orestujeme nejprve na troše oleje cibuli spolu se solí, po chvíli přidáme celerovou nať a společně opékáme ještě pár minut.
- Přidáme uvařené fazole, koření, rozmačkaný česnek a trochu sojové omáčky pro dosolení.
- Směs prohřejeme, vypneme a zahustíme pohankovou moukou.
- Promícháme a vložíme na předem vymazanou a vysypanou formu.
- Mokrýma rukama uhladíme směs na formu a vložíme do trouby.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 20 až 30 minut, dokud se nezačne oddělovat od okrajů.
- Lépe se hotový nákyp porcuje, když ho po vyndání z trouby necháte trochu vychladnout.
to bych klidně ochutnala, ale sama bych se s tím nedělala, leda že by mě to hodně uchvátilo 🙂
chápu, toho jsem se taky bála a přítel tohle fakt nemusí 😀