Go Back
Print
Recipe Image
–
+
osoby
Smaller
Normal
Larger
Fazolová pizza
Vytisknout recept
Kategorie
Hlavní jídlo
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
10
minutes
min
Čas vaření
30
minutes
min
Celkový čas
40
minutes
min
Porce
4
osoby
Uvařila
NelaVávrová
Ingredience
hrnek do máslova uvařených fazolí
např. adzuki
půl hrnku pohankové mouky
1
větší cibule
hrst sekané celerové natě
2
lžíce oleje
sůl
3
stroužky česneku
sojová omáčka
koření: oregáno
bazalka, tymián
olej a celozrnná mouka na vymazání zapékací mísy
Instrukce
Cibuli nakrájíme na jemné kostičky, celerovou nať nasekáme na malinké kousky.
V kastrolu orestujeme nejprve na troše oleje cibuli spolu se solí, po chvíli přidáme celerovou nať a společně opékáme ještě pár minut.
Přidáme uvařené fazole, koření, rozmačkaný česnek a trochu sojové omáčky pro dosolení.
Směs prohřejeme, vypneme a zahustíme pohankovou moukou.
Promícháme a vložíme na předem vymazanou a vysypanou formu.
Mokrýma rukama uhladíme směs na formu a vložíme do trouby.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 20 až 30 minut, dokud se nezačne oddělovat od okrajů.
Lépe se hotový nákyp porcuje, když ho po vyndání z trouby necháte trochu vychladnout.