Go Back
+ osoby

Fazolová pizza

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • hrnek do máslova uvařených fazolí např. adzuki
  • půl hrnku pohankové mouky
  • 1 větší cibule
  • hrst sekané celerové natě
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • 3 stroužky česneku
  • sojová omáčka
  • koření: oregáno bazalka, tymián
  • olej a celozrnná mouka na vymazání zapékací mísy

Instrukce

  • Cibuli nakrájíme na jemné kostičky, celerovou nať nasekáme na malinké kousky.
  • V kastrolu orestujeme nejprve na troše oleje cibuli spolu se solí, po chvíli přidáme celerovou nať a společně opékáme ještě pár minut.
  • Přidáme uvařené fazole, koření, rozmačkaný česnek a trochu sojové omáčky pro dosolení.
  • Směs prohřejeme, vypneme a zahustíme pohankovou moukou.
  • Promícháme a vložíme na předem vymazanou a vysypanou formu.
  • Mokrýma rukama uhladíme směs na formu a vložíme do trouby.
  • Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 20 až 30 minut, dokud se nezačne oddělovat od okrajů.
  • Lépe se hotový nákyp porcuje, když ho po vyndání z trouby necháte trochu vychladnout.