Tvarohová bublanina

Vytisknout recept
Bublanina s měkkým tvarohem je opravdu vláčná a dobrá.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 45 minutes
Celkový čas 1 hour 5 minutes
Porce 16 osob
Uvařila Naděžda Křičenská

Ingredience

  • 250 g másla nebo Hery
  • 220 g cukru krupice
  • 4 vejce
  • 250 g hladké mouky
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 kypřící prášek
  • 1 lžička jedlé sody
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 250 g mléka
  • 1 lžička citronové kůry
  • 100 g mandlových plátků
  • ovoce višně, švestky

Instrukce

  • Oddělíme si žloutky od bílků.
  • Z bílků si ušleháme pevný sníh a dáme stranou.
  • Ušleháme žloutky s cukrem.
  • Zašleháme máslo a pak tvaroh.
  • Smícháme si obě mouky .
  • Přidáme kypř. prášek, sodu a citron. kůru.
  • Přidáváme střídavě moučnou směs a mléko.
  • Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
  • Těsto vlijeme na pekáč vyložený pečícím papírem.
  • Poklademe vypeckovanými višněmi a švestkami.
  • Posypeme plátky mandlí.
  • Pečeme při 160°C asi 45 minut.
4 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Nadi, to vypadá úchvatně, jistě velká dobrota 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account