Tvarohová bublanina
Ingredience
- 250 g másla nebo Hery
- 220 g cukru krupice
- 4 vejce
- 250 g hladké mouky
- 200 g polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek
- 1 lžička jedlé sody
- 500 g měkkého tvarohu
- 250 g mléka
- 1 lžička citronové kůry
- 100 g mandlových plátků
- ovoce višně, švestky
Instrukce
- Oddělíme si žloutky od bílků.
- Z bílků si ušleháme pevný sníh a dáme stranou.
- Ušleháme žloutky s cukrem.
- Zašleháme máslo a pak tvaroh.
- Smícháme si obě mouky .
- Přidáme kypř. prášek, sodu a citron. kůru.
- Přidáváme střídavě moučnou směs a mléko.
- Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
- Těsto vlijeme na pekáč vyložený pečícím papírem.
- Poklademe vypeckovanými višněmi a švestkami.
- Posypeme plátky mandlí.
- Pečeme při 160°C asi 45 minut.
Nadi, to vypadá úchvatně, jistě velká dobrota 🙂
Ano, překvapilo nás to, jak byla bublanina nadýchaná. Doporučuji vyzkoušet.
někdy jistě, a když píšeš Hera nebo máslo – manžel mi jel v sobotu koupit máslo a Heru, volal mi, že máslo stojí 40 a Hera 59!!!! No kdo to kdy viděl? Tak jsem si nechala vzít dvě másla (potřebovala jsem na drobenku hlavně) a Heru jsem nechtěla. To je děs…
Ceny jsou v poslední době opravdu zajímavé !!!