Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tvarohová bublanina
Vytisknout recept
Bublanina s měkkým tvarohem je opravdu vláčná a dobrá.
Kategorie
Dezert
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
20
minutes
min
Čas vaření
45
minutes
min
Celkový čas
1
hour
hod.
5
minutes
min
Porce
16
osob
Uvařila
Naděžda Křičenská
Ingredience
250
g
másla nebo Hery
220
g
cukru krupice
4
vejce
250
g
hladké mouky
200
g
polohrubé mouky
1
kypřící prášek
1
lžička jedlé sody
500
g
měkkého tvarohu
250
g
mléka
1
lžička citronové kůry
100
g
mandlových plátků
ovoce
višně, švestky
Instrukce
Oddělíme si žloutky od bílků.
Z bílků si ušleháme pevný sníh a dáme stranou.
Ušleháme žloutky s cukrem.
Zašleháme máslo a pak tvaroh.
Smícháme si obě mouky .
Přidáme kypř. prášek, sodu a citron. kůru.
Přidáváme střídavě moučnou směs a mléko.
Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Těsto vlijeme na pekáč vyložený pečícím papírem.
Poklademe vypeckovanými višněmi a švestkami.
Posypeme plátky mandlí.
Pečeme při 160°C asi 45 minut.