Gnocchi s pestem z medvědího česneku
Ingredience
- SUROVINY NA PESTO
- 100 g medvědího česneku
- 100 g sýru Pecorino
- 100 g loupaných lískových ořechů
- 150 ml olivového oleje + na zakápnutí
- 2 lžíce citrónové šťávy
- Sůl
- SUROVINY NA POKRM
- 500 g čerstvých nebo sušených gnocchi
- 200 g mraženého hrášku
- 1 lžička olivového oleje
- 50 g sýru Pecorino
- Sůl
- Pepř
Instrukce
- POSTUP NA PESTO
- 1Medvědí česnek opereme a natrháme na menší kusy. Ve vysoké nádobě smícháme medvědí česnek, najemno nastrouhaný sýr, olivový olej, citrónovou šťávu a ořechy. Ořechy můžeme koupit i namleté. Osolíme a vše společně rozmixujeme na hladké pesto. Pesto, které nám zbyde dáme do vzduchotěsné skleničky a zalijeme olivovým olejem, který zamezí oxidaci. Takto uzavřené pesto nám v lednici vydrží i měsíc.
- POSTUP NA POKRM
- 1Na 1 lžičce olivového oleje cca 5 minut zprudka orestujeme mražený hrášek. Osolíme a opepříme. Gnocchi uvaříme dle návodu, záleží, zda máme sušené, nebo čerstvé. Uvařené gnocchi smícháme se 4 lžícemi pesta a hráškem. Servírujeme posypané strouhaným Pecorinem.
pesto mam v chladnicke tak mozem spravit aj tuto dobrotu
Vyzkouším, ale také raději se špenátem.
🙂
S pestem, jsme je už také měli, ale mě nejvíce chutnají se špenátem :-), to milujeme my i náš vnouček 🙂
Super, my měli jednou v restauraci s riccotou a špenátem, taky výborná záležitost.