Go Back
+ servings

Gnocchi s pestem z medvědího česneku

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • SUROVINY NA PESTO
  • 100 g medvědího česneku
  • 100 g sýru Pecorino
  • 100 g loupaných lískových ořechů
  • 150 ml olivového oleje + na zakápnutí
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • Sůl
  • SUROVINY NA POKRM
  • 500 g čerstvých nebo sušených gnocchi
  • 200 g mraženého hrášku
  • 1 lžička olivového oleje
  • 50 g sýru Pecorino
  • Sůl
  • Pepř

Instrukce

  • POSTUP NA PESTO
  • 1Medvědí česnek opereme a natrháme na menší kusy. Ve vysoké nádobě smícháme medvědí česnek, najemno nastrouhaný sýr, olivový olej, citrónovou šťávu a ořechy. Ořechy můžeme koupit i namleté. Osolíme a vše společně rozmixujeme na hladké pesto. Pesto, které nám zbyde dáme do vzduchotěsné skleničky a zalijeme olivovým olejem, který zamezí oxidaci. Takto uzavřené pesto nám v lednici vydrží i měsíc.
  • POSTUP NA POKRM
  • 1Na 1 lžičce olivového oleje cca 5 minut zprudka orestujeme mražený hrášek. Osolíme a opepříme. Gnocchi uvaříme dle návodu, záleží, zda máme sušené, nebo čerstvé. Uvařené gnocchi smícháme se 4 lžícemi pesta a hráškem. Servírujeme posypané strouhaným Pecorinem.