Měli jsme tu týden vnoučka, tak jsme denně vymýšleli výlety. Asi 2 km od nás je soukromá rozhledna zvaná Třasák, kde jsme ještě nikdy nebyli. A tak jsme se sem včera vydali s naším Vojtíkem.

Kdo sleduje TV, tak nedávno právě Třasák byl v Toulavé kameře. Dřevěná rozhledna na kamenném podstavci se nachází ve výšce 610 m n. m. Stavba je 12 m vysoká a má tři vyhlídkové plošiny (nejvyšší je ve výšce 10 m). Za příznivého počasí nabízí krásný výhled na Plzeňsko, Rakovnicko a Krušné hory.

Rozhlednu Útvina – tzv. Třasák najdete na svahu u jižního okraje obce Útvina, nedaleko města Toužim. Jedná se o dřevěnou stavbu na kamenném podstavci. Rozhledna je svého druhu unikátní, jelikož ji postavil v roce 2003 na svém pozemku soukromník pan Václav Krysl. Přesto je rozhledna veřejnosti volně přístupná.

Vyhlídková věž je 12 metrů vysoká, má tři vyhlídkové plošiny a nejvyšší z nich je ve výšce 10 metrů. Rozhledna skýtá výhled na Útvinu a její okolí.

Zdroj: https://www.kudyznudy.cz/aktivity/rozhledna-trasak-v-utvine

Foto: Lenka Hudečková

Tagy:
12 Komentářů
  1. Jiří Hudeček 9 měsíců ago

    Vojtík říká, že je malá velká.

    • Author
      Lenka Hudečková 9 měsíců ago

      Jasně, protože mu říkám, že jedeme na takovou malou rozhledničku…a on pak doma mamince povídal: Babička říkala, že je malá, ale ona je velká!

  2. Zcela objektivně musím uznat, že je to na pohled krásná rozhledna. Ale zprvu jsem četla rozhledna “Strašák”. 😀 To asi proto, že se bojím výšek… 😀 Nicméně třas by u mě nastal taktéž. Nohou rozhodně. 😀

  3. Moc pěkná rozhlednička, reportáž v Toulavce jsem mám ten dojem i zachytila. A hlavně super výletek s prckem. Díky.

  4. Author
    Lenka Hudečková 1 rokem ago

    je zajímavá…jezdíme okolo ní přes 13 let a teprve tento týden jsme se tam vydali 🙂

  5. NelaVávrová 1 rokem ago

    ta je velmi krásná 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account