Jahodové pohárky
Ingredience
- 350 g čerstvých pomačkaných jahod
- 200 g čerstvých jahod nakrájených na kousky
- 650 g zakysané smetany
- 100 g máslových sušenek
- Moučkový cukr dle chuti
- Mrazem sušené jahody
Dále potřebujete:
- 10 ks plastových pohárků o objemu 140ml
- cukrářský sáček
- cukrářská trezírovací špička
Instrukce
- Příprava jahodových pohárků je více než jednoduchá. Všechny složky dezertu si připravte do mističek a pak už jen budete vrstvit do jednotlivých pohárků.
- Část jahod (350g) si rozmačkejte vidličkou a tu druhou (200g) nakrájejte na malé kousky.
- Zakysanou smetanu dle chuti oslaďte moučkovým cukrem a důkladně promíchejte. Čím tučnější smetanu použijete, tím chutnější krém budete mít.
- Máslové sušenky rozdrťte na kousky. Nemusí být úplně jemně rozdrobené – ideální je kombinace malých i větších kousků.
- A jdeme vrstvit: na dno kelímku dejte mačkané jahody (35g), na ně následuje smetanový krém (50g), další vrstvou budou rozdrcené máslové sušenky (10g) a poté další vrstva jahod (20g). Na závěr kelímky ozdobíme ještě krémem, lyofilizovanými jahodami a mátou. Krém stříkáme cukrářským sáčkem a špičkou.
Dobrota. Také si je teď děláme.
Mňam, vypadají nádherně.
Takové mám taky ráda, někdy si uděláme 🙂
Nejlépe v létě, už aby bylo…