Třešňová bublanina

Vytisknout recept
Náš oblíbený letní dezert
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 8 osob
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 4 vejce
  • 150 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 100 ml mléka
  • 100 g polohrubé mouky
  • 150 g hladké mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • kůra z 1/2 citronu
  • vypeckované třešně
  • máslo na vymazání plechu
  • hrubá mouka na vysypání plechu

Instrukce

  • Omyté čerstvé ovoce odpeckuji a zbavím stonků (stopek).
  • Do dvou samostatných misek si oddělím žloutky a bílky. Do žloutků přidám moučkový a vanilkový cukr, olej a mléko a vyšlehám metličkou nebo ručním mixérem. Následně přidám nastrouhanou citronovou kůru a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Vše promíchám.
  • V druhé misce vyšlehám bílky do tuhého sněhu, který jemně zapracuji do těsta.
  • Hlubší plech vymažu máslem a vysypu hladkou moukou.
  • Zapnu troubu na 175°C.
  • Těsto z mísy přendám na plech a hustě pokladu vypeckovanými třešněmi. Ty je možné ještě před pokladením na těsto zlehka "oválet" v hrubé mouce, aby těstem neprojely až na samé dno.
  • Dám do vyhřáté trouby a peču zhruba 25 minut.
  • Pečení zkontroluji zapíchnutím špejle do těsta. Hotovo je, pokud se těsto na špejli nelepí.
12 Komentářů
  1. 5 stars
    Spomienka na detstvo

  2. 5 stars
    Bublaninu mám nejraději. Může se dělat s různým ovocem. Nejvíc mi chutná s broskvemi.

  3. A k ní káva a knížka a na světě je krásně! 🙂

  4. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Krása, určitě dobré, i když sladké 🙂

  5. NelaVávrová 2 roky ago

    Super, klasika, která nikdy nezklame 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account