Omyté čerstvé ovoce odpeckuji a zbavím stonků (stopek).
Do dvou samostatných misek si oddělím žloutky a bílky. Do žloutků přidám moučkový a vanilkový cukr, olej a mléko a vyšlehám metličkou nebo ručním mixérem. Následně přidám nastrouhanou citronovou kůru a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Vše promíchám.
V druhé misce vyšlehám bílky do tuhého sněhu, který jemně zapracuji do těsta.
Hlubší plech vymažu máslem a vysypu hladkou moukou.
Zapnu troubu na 175°C.
Těsto z mísy přendám na plech a hustě pokladu vypeckovanými třešněmi. Ty je možné ještě před pokladením na těsto zlehka "oválet" v hrubé mouce, aby těstem neprojely až na samé dno.
Dám do vyhřáté trouby a peču zhruba 25 minut.
Pečení zkontroluji zapíchnutím špejle do těsta. Hotovo je, pokud se těsto na špejli nelepí.