Houbové congee

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 1 osoba
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 80 g kulaté rýže
  • hlíva ústřičná
  • houby Cyclocybe aegerita nebo jakékoliv jiné
  • česnek
  • červená čekanka
  • červená mizuna
  • zelená mizuna
  • tamari
  • sůl
  • olej
  • 6 vlašských ořechů
  • 1 hrst hrášku
  • fenyklová nať

Instrukce

  • Rýži propláchněte studenou vodou, dejte do hrnce, přidejte vodu v poměru 1 díl rýže na 10 dílů vody, přiveďte k varu a vařte, dokud se voda nevstřebá. Ideální je vařit ji s kouskem mořské řasy. Případně použijte rýžovar.
  • Nalijte olej do pánve, rozehřejte, přidejte česnek (lze použít čerstvé zelené listy). Mírně osmahněte. Přidejte vlašské ořechy, hrášek a houby.
  • Osolte, promíchejte a orestujte.
  • Nasekejte listy čekanky, fenyklu a mizuny.
  • Vložte rýžovou kaši do misky, přidejte houby, posypejte čerstvými bylinkami a dochuťte tamari.
4 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 2 roky ago

    tak zde plno ingrediencí neznám ani netuším, co to je…

  2. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    Tak věřím, že jídlo může být chutné, ale pro mne mraky neznámých surovin, které nb. asi ani nebudou z nejlevnějších a v našem městečku nebudou ani k dostání.

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Určitě jde i kompromis, který bude chutnat podobně.

      • Jaroslava Korpášová 2 roky ago

        No v tomto případě vůbec netuším, co za suroviny jsou ty originální, tudíž ani, čím je nahradit…

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account