Houbové congee
Ingredience
- 80 g kulaté rýže
- hlíva ústřičná
- houby Cyclocybe aegerita nebo jakékoliv jiné
- česnek
- červená čekanka
- červená mizuna
- zelená mizuna
- tamari
- sůl
- olej
- 6 vlašských ořechů
- 1 hrst hrášku
- fenyklová nať
Instrukce
- Rýži propláchněte studenou vodou, dejte do hrnce, přidejte vodu v poměru 1 díl rýže na 10 dílů vody, přiveďte k varu a vařte, dokud se voda nevstřebá. Ideální je vařit ji s kouskem mořské řasy. Případně použijte rýžovar.
- Nalijte olej do pánve, rozehřejte, přidejte česnek (lze použít čerstvé zelené listy). Mírně osmahněte. Přidejte vlašské ořechy, hrášek a houby.
- Osolte, promíchejte a orestujte.
- Nasekejte listy čekanky, fenyklu a mizuny.
- Vložte rýžovou kaši do misky, přidejte houby, posypejte čerstvými bylinkami a dochuťte tamari.
tak zde plno ingrediencí neznám ani netuším, co to je…
Tak věřím, že jídlo může být chutné, ale pro mne mraky neznámých surovin, které nb. asi ani nebudou z nejlevnějších a v našem městečku nebudou ani k dostání.
Určitě jde i kompromis, který bude chutnat podobně.
No v tomto případě vůbec netuším, co za suroviny jsou ty originální, tudíž ani, čím je nahradit…