Go Back
+ servings

Houbové congee

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 1 osoba
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 80 g kulaté rýže
  • hlíva ústřičná
  • houby Cyclocybe aegerita nebo jakékoliv jiné
  • česnek
  • červená čekanka
  • červená mizuna
  • zelená mizuna
  • tamari
  • sůl
  • olej
  • 6 vlašských ořechů
  • 1 hrst hrášku
  • fenyklová nať

Instrukce

  • Rýži propláchněte studenou vodou, dejte do hrnce, přidejte vodu v poměru 1 díl rýže na 10 dílů vody, přiveďte k varu a vařte, dokud se voda nevstřebá. Ideální je vařit ji s kouskem mořské řasy. Případně použijte rýžovar.
  • Nalijte olej do pánve, rozehřejte, přidejte česnek (lze použít čerstvé zelené listy). Mírně osmahněte. Přidejte vlašské ořechy, hrášek a houby.
  • Osolte, promíchejte a orestujte.
  • Nasekejte listy čekanky, fenyklu a mizuny.
  • Vložte rýžovou kaši do misky, přidejte houby, posypejte čerstvými bylinkami a dochuťte tamari.