Borůvkový koláč
Ingredience
- Špaldová mouka hladká Belbake 310 x 1 g
- Ghí přepuštěné máslo 180 x 1 g
- Čekankový sirup originál 5% cukru 71% vlákniny 4Slim 80 x 1 g
- vejce slepičí 2 x kus 55 g
- tvaroh tučný Pilos balení 250 g
- borůvky 150 x 1 g
- cukr moučka moučkový lžíce (10 g)
- ovesné vločky malá porce 30 g
Instrukce
- 1 Z 240g špaldové mouky, 140g másla, 60g sladidla a 1 vajíčka vypracujeme v míse těsto.
- 2 Rukou ho vtlačíme do plechu - můžete udělat na stranách vyšší vrstvu
- 3 Tvarohová vrstva: 1 vejce rozmícháme s 20g sladidla a přidáme tvaroh. Připravený tvaroh rozetřeme na těsto. Posypeme borůvkami.
- 4 Drobenka: V pánvi rozpustíme 40g másla a necháme trochu zchladnout. Do odstaveného másla přidáme lžíci cukru, 70g špaldové mouky a 30 g rozmixovaných ovesných vloček a vařečkou rozmícháme. Poté naneseme na tvarohovou vrstvu.
- 5 Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme 35-40 minut.
Borůvkový koláč je moc dobrý.
Borůvkový koláč máme doma rádi, ideálně kynutý a v létě z čerstvých borůvek.
Už aby to aspoň jaro bylo 😀
jejda, je krásný, mám v mrazáku ještě loňské borůvky, ale když my nechceme to sladké…
Rozesmála jste mě 😀