Go Back
+ osoby

Borůvkový koláč

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Špaldová mouka hladká Belbake 310 x 1 g
  • Ghí přepuštěné máslo 180 x 1 g
  • Čekankový sirup originál 5% cukru 71% vlákniny 4Slim 80 x 1 g
  • vejce slepičí 2 x kus 55 g
  • tvaroh tučný Pilos balení 250 g
  • borůvky 150 x 1 g
  • cukr moučka moučkový lžíce (10 g)
  • ovesné vločky malá porce 30 g

Instrukce

  • 1 Z 240g špaldové mouky, 140g másla, 60g sladidla a 1 vajíčka vypracujeme v míse těsto.
  • 2 Rukou ho vtlačíme do plechu - můžete udělat na stranách vyšší vrstvu
  • 3 Tvarohová vrstva: 1 vejce rozmícháme s 20g sladidla a přidáme tvaroh. Připravený tvaroh rozetřeme na těsto. Posypeme borůvkami.
  • 4 Drobenka: V pánvi rozpustíme 40g másla a necháme trochu zchladnout. Do odstaveného másla přidáme lžíci cukru, 70g špaldové mouky a 30 g rozmixovaných ovesných vloček a vařečkou rozmícháme. Poté naneseme na tvarohovou vrstvu.
  • 5 Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme 35-40 minut.