Domácí kuřecí vývar
Ingredience
- Kuřecí křídla 8 ks
- Kuřecí skelet 1 ks
- Mrkev 2 ks
- Kořenová petržel 1 ks
- Celer s natí 1 ks
- Celý pepř 5 ks
- Nové koření 3 ks
- Bobkový list 2 ks
- Nať petržele
- Sůl
- Pepř
- Vlasové nudle do polévky
- Voda 2 l
Instrukce
- Kuřecí křídla a skelet opláchneme a vložíme do hrnce.
- Koření nasypeme do sítka na koření a spolu s bobkovým listem ho přidáme ke kuřeti. Vše zalijeme studenou vodou.
- Vodu přivedeme k varu, stáhneme teplotu a necháme pomalu asi 2 hodiny probublávat. Po 2 hodinách přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a povaříme ji ve vývaru do změknutí.
- Hotový vývar slijeme přes velký cedník. Z křídel obereme libové maso a nakrájíme na kousky. Mrkev a petržel nakrájíme na kostičky a spolu s kuřecím masem vhodíme do vývaru.
- Polévku dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.
- Podáváme s vlasovými nudlemi.
ten bych zrovna v těchto dnech, kdy mě skolila nemoc, potřebovala… musím vyslat pana nákupčího pro maso 🙂
Domácí polévka je vždycky nejlepší. 🙂
Moc dobrá polévka. Máme jí rádi.
Není nad poctivou domácí polévku, také jí máme rádi.
Ano, souhlasím 🙂