Bouchané brambory
Ingredience
- 1 kg brambor čím menší, tím lepší
- 2 lžičky dle toho, jak moc doma solíte soli
- 100 g sádla ideálně husího
- 3 lžičky koření na brambory SONNENTOR
Instrukce
- Jako první si brambory důkladně očistíme. Vzhledem k tomu, že brambory neškrábeme a necháváme slupku, tak doporučuji použít kartáč na zeleninu a brambory pod vodou vydrhnout.
- Brambory dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit, dokud nezměknou.
- Ke konci vaření rozpustíme v hrnci sádlo a až lehce vychladne, přidáme do něj koření.
- Jakmile jsou brambory měkké, scedíme je a přendáme na plech. Paličkou každou zvlášť ťukneme tak, aby se lehce “rozplácla”. Potřeme směsí sádla a koření a dáme péct do trouby zhruba 20 minut dokud nezezlátnou (doporučuji dát nejdříve klasický ohřev a na posledních 5 minut přepnout na gril) na 200 °C.
- Brambory na bouchačku se skvěle hodí jako příloha, ale když k nim přidáte čerstvý tvaroh/sýr/kefír, můžete si na nich pochutnat jen tak.
nedávno je dělal někdo v TV a hned mě zaujaly…
Vypadá to dobře a jednoduše, brambory by určitě chutnaly příteli, to je bramborový člověk. 😀
Prima jednoduchý a dobrý recept.
Zajímavá a ne až tak často používaná úprava brambor, díky za inspiraci.
Za málo, taky jsem se inspirovala a zkusila 🙂