Zelí z červené řepy
Ingredience
- 800 g červené řepy
- 2 velké cibule
- sůl
- 2 kávové lžičky celého kmínu
- 1 polévková lžíce medu/třtinového cukru
- 1 polévková lžíce sádla
- cca 4 polévkové lžíce červeného vinného octa Bzenecký
Instrukce
- Řepu okrájíme, umyjeme a nastrouháme nebo rozmixujeme na jemné nudličky v mixéru.
- Hrnec rozpálíme a na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přidáme všechnu řepu a zalijeme vodou, aby byla zhruba do 3/4 ponořená. Osolíme, lehce okmínujeme, přidáme med/třtinový cukr a ocet. (Množství máte podle naší chuti – jestli máte radši kyselejší zelí, klidně si přidejte víc octu)
- Průběžně mícháme a necháme uvařit doměkka.
Červenou řepu miluji
Tak asi by to šlo, zrovna jako je zelí z kedluben a už jsem i jedla to z cukety….Nicméně na druhou stranu, není asi důvodu hlávkové zelí zaměňovat za jinou surovinu proto, abych získala zelí.
Ráda zkouším a obnovuji…
Již jsem zkoušela, ještě bych to měla více doladit, ale řepu máme moc rádi 🙂
Také, zrovna jí mám na oběd 🙂