Masovo-zeleninové rizoto
Ingredience
- rýže /množství podle počtů členů rodiny cca 100 g suché rýže na jednoho)
- 1 plechovka vepřového nebo hovězího masa ve vlastní šťávě
- 1 plechovka míchané zeleniny mrkev, kukuřice hrášek
- sůl pepř, koření dle chuti
Instrukce
- Uvaříme si do měkka rýži.
- V kastrolu rozpustíme šťávu, případný tuk, co je v plechovce.
- Maso z konzervy nakrájíme na kousky a přidáme do šťávy.
- Necháme chvilku provařit a nakonec vysypeme slitou plechovku zeleniny.
- Když se vše spojí a pořádně ohřeje, přisypeme rýži, navrch nastrouhaný sýr a dozdobíme zeleným.
Rychlé a dobré
Rychlé a dobré jídlo. Jednou za čas si to můžeme dovolit.
přesně, já většinou dělám houbové rizoto nebo z kuřecích prsou, ale nyní jsme po létech zkusili variantu s vepřovým 🙂
Může být zajímavé, jen se snažím vyhýbat jídle v plechovce a veškerým polotovarům.
Dá se i jinak, obrat maso, co zbylo z neděle, a zeleninu použít čerstvou… to je na každém… Ale já skoro denně vařím, a někdy si od toho fakt ráda odpočinu něčím rychlým.
To chápu a děkuji, já do práce taky se snažím rychlovky a dokonce jsem jednou koupila i Mana drink 🙁
Tak tak…toto býval náš velmi častý oběd, když jsem chodila do práce a neměla moc času a ani nálady na vaření a přesto bylo potřeba nějaký oběd na druhý den vymyslet…Rychlé a dobré.
právě, a my to máme na dva dny, takže zítra nemusím vařit 🙂