Ryby v mandlích
Ingredience
- 4 porceoblíbené ryby á 180 g - mražené nebo chlazené
- 1 lžičkasoli
- 4 špetkymletého bílého pepře
- 250 mlsmetany na vaření
- 1 lžícerajčatového protlaku
- 5 lístkůčerstvé bazalky - drobně nakrájené
- Na posypání
- 3 lžícemandlových lupínků
- Na vymazání
- 2 lžícemásla
Instrukce
- Troubu rozehřejeme na 190 ° C .
- Zapékací misku vymažte máslem.
- Porce ryby uložte do zapékací misky , osolte je ,opepřete a posypte bazalkou .
- Ve smetaně rozmíchejte rajčatový protlak a ryby přelijte.
- Nakonec ryby posypte mandlovými lupínky.
- Rybu pečte 25 – 30 minut v předehřáté troubě . Před podáváním můžete rybu ozdobit bazalkou .
Super
Skvělý recept. S mandlemi si to určitě dám.
originální, ať chutná…
Tak mě by asi klidně stačilo bez těch mandlí….
Je to sice pracnější, ale originální a chutné.
Tohle musí být dobrota. Jednou jsem si něco podobného dala někde v restauraci a nemělo to chybu 🙂
Já měla nedávno lososa v sezamu, taky výborné 🙂