Ovesná kaše s vajíčkem

Vytisknout recept
Ovesnou kaši naplňte do uzavíratelných sklenic, dejte do ledničky a další den si ji vezměte na svačinu do práce či školy.
Kategorie Předkrm
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Na ovesnou kaši
  • 400 ml mléka
  • koření
  • sůl
  • mletý
  • muškátový oříšek
  • 120 g
  • ovesných vloček
  • Na ochucení
  • 2
  • vejce
  • 8
  • ředkvičky
  • 1
  • jarní cibulka
  • 2 lžíce
  • olivového oleje
  • 2 lžíce
  • octa
  • 4 lžíce hrudkového sýra
  • sůl

Instrukce

  • 1
  • Mléko, sůl, pepř a muškátový oříšek společně pomalu přivedeme k varu. Stáhneme ze sporáku, přimícháme ovesné vločky a odkryté necháme 5-6 minut nabobtnat.
  • 2
  • Mezitím si uvaříme vajíčka natvrdo, oloupeme jej a překrojíme napůl. Ředkvičky omyjeme, osušíme a překrojíme. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.
  • 3
  • Olivový olej rozehřejeme na pánvi, přidáme ředkvičky a přibližně 3 minuty na mírné teplotě smažíme. Ochutíme octem a solí. Ovesnou kaši naplníme do misek, přidáme vajíčka, ředkvičky, cibulku a čerstvý hrudkový sýr. Posypeme řeřichou a podáváme.
3 Komentářů
  1. 5 stars
    Zajímavé, ochutnám.

  2. Ovesnou kaši na slano jsem ještě neměla.

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    5 stars
    Obojí mám ráda, společně jsem to ještě nezkusila, díky 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account