Křupavé tofu kostky
Ingredience
- 400 g pevného tofu
- 1 lžíce mleté papriky uzené, sladké nebo pálivé (10 g)
- 2 lžíce bramborového škrobu 30 g
- sůl pepř
- řepkový olej ve spreji 4 ml
Instrukce
- Tofu vybal z obalu, slij vodu, umyj ho a vlož do papírové kuchyňské utěrky (2 vrstvy utěrek).
- Nahoru polož talíř nebo plech a zatěž těžkými plechovkami, těžkou knihou nebo pánví a nechej stát alespoň 15 minut, aby se z tofu dostalo co nejvíc vody.
- Tofu zbavené vody nakrájej na kostičky, velikost dle preference a na co ho budeš dál používat. A znovu dobře vysuš papírovými utěrkami.
- Tofu dej do misky, přidej mletou papriku, škrob, sůl a pepř a dobře promíchej tak, aby se tofu pěkně rovnoměrně ve směsi obalilo.
- Tofu můžeš buď upéct v troubě nebo použít horkovzdušnou fritézu, ze které je opravdu super, anebo ho opražit na pánvi.
- Horkovzdušnou fritézu vystříkej troškou oleje, rovnoměrně rozlož tofu, aby se nedotýkalo, znovu postříkej troškou oleje a frituj na 190 °C po dobu 8 – 12 minut. V polovině otevři, protřepej a zkontroluj. V případě pečení v troubě peč na 200 °C, čas bude nejspíš delší. A na pánvi bude pečení nejdelší.
Také vyzkouším.
Ač masožravec, zřejmě vyzkouším, díky za recept
tofu mi nechutná, ale v téhle variantě bych to možná ochutnala 🙂
Ochutnala bych a pak by se vidělo 🙂