Křupavé tofu kostky

Vytisknout recept
můžeš použít nejen do polévek, ale třeba i do salátů nebo jen tak jako fitness zobání s vysokým obsahem bílkovin
Kuchyně Asijská
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 8 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 400 g pevného tofu
  • 1 lžíce mleté papriky uzené, sladké nebo pálivé (10 g)
  • 2 lžíce bramborového škrobu 30 g
  • sůl pepř
  • řepkový olej ve spreji 4 ml

Instrukce

  • Tofu vybal z obalu, slij vodu, umyj ho a vlož do papírové kuchyňské utěrky (2 vrstvy utěrek).
  • Nahoru polož talíř nebo plech a zatěž těžkými plechovkami, těžkou knihou nebo pánví a nechej stát alespoň 15 minut, aby se z tofu dostalo co nejvíc vody.
  • Tofu zbavené vody nakrájej na kostičky, velikost dle preference a na co ho budeš dál používat. A znovu dobře vysuš papírovými utěrkami.
  • Tofu dej do misky, přidej mletou papriku, škrob, sůl a pepř a dobře promíchej tak, aby se tofu pěkně rovnoměrně ve směsi obalilo.
  • Tofu můžeš buď upéct v troubě nebo použít horkovzdušnou fritézu, ze které je opravdu super, anebo ho opražit na pánvi.
  • Horkovzdušnou fritézu vystříkej troškou oleje, rovnoměrně rozlož tofu, aby se nedotýkalo, znovu postříkej troškou oleje a frituj na 190 °C po dobu 8 – 12 minut. V polovině otevři, protřepej a zkontroluj. V případě pečení v troubě peč na 200 °C, čas bude nejspíš delší. A na pánvi bude pečení nejdelší.
4 Komentářů
  1. 5 stars
    Také vyzkouším.

  2. Jana Kopecká 2 roky ago

    Ač masožravec, zřejmě vyzkouším, díky za recept

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    tofu mi nechutná, ale v téhle variantě bych to možná ochutnala 🙂

  4. Ochutnala bych a pak by se vidělo 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account