Krém z bílých fazolí
Ingredience
- 400 g
- bílých fazolí
- 0.5
- mrkve
- 0.25
- celeru
- 2
- cibule
- 1
- bobkový list
- 1 lžíce
- másla
- 1
- malý svazek čerstvého tymiánu
- sůl pepř
Instrukce
- 1
- Fazole dáme do mísy s vodou a necháme je namočené přes noc.
- 2
- Na druhý den fazole scedíme a spolu s mrkví, celerem, jednou cibulí a bobkovým listem je dáme vařit do změknutí. Nemělo by to trvat déle než 45 minut. Na konci zkontrolujeme, jestli jsou fazole měkké, a vyjmeme bobkový list, celer, cibuli i mrkev.
- 3
- Ve vetším kastrolu rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno. Poté zalijeme fazolemi i s vodou, ve které se vařily, přidáme svazek tymiánu, osolíme a povaříme asi 10 minut.
- 4
- Tymián vyjmeme a fazole důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem. Naposledy dochutíme solí a pepřem a podáváme.
Prima nový recept, vyzkouším.
Zajímavé, tohle neznám… díky 🙂
Vyzerá výborne. Fazuľu máme radi určite vyskúšam
Tak takovou polévku neznám, věřím, že by mi chutnala. Díky za inspiraci.