Dýňová polévka
Ingredience
- 1 střední dýně Hokkaido cca 800 g
- 2 větší cibule
- 1 menší petržel
- 1 Kysaná smetana z Valašska
- 5 lžic Čerstvá smetana z Valašska
- 500-800 ml zeleninový vývar
- 100 g máslo
- půl hrnku ovesný vloček
- pražená slunečnicová semínka
- muškátový ořech strouhaný
- sůl pepř
Instrukce
- Na másle osmažíme cibulku do zlatova.
- Přidáme dýni (bez semínek), petržel a společně chvíli dusíme.
- Přilijeme vývar, osolíme, opepříme.
- Okořeníme muškátovým ořechem a necháme 15 minut vařit na mírném ohni.
- Přidáme ovesné vločky a vaříme dalších 10 minut.
- Stranou si na lžíci oleje osmažíme slunečnicová semínka.
- Přidáme kysanou i čerstvou smetanu a vše rozmixujeme tyčovým mixérem.
- Podáváme do hluboké misky nebo talíře se lžící Kysané smetany a slunečnicovými semínky.
Skvelá polievka.
děláme, máme rádi… nedávno jsem koupila dvě dýně Hokaido, a polevka neměla chybu
Dynove polévky není nikdy dost 😁
tu mám ráda 🙂
dýňovky u nás frčí
Musím říct, že dýňová polévka je u nás na podzim jasná. Dýně si sami pěstujeme a máme jich vždy hromadu. Naopak receptů z dýní, ale moc není. Proto zkouším různé recepty polévek. Někdy do ní nedávám smetanu a někdy ano. Tahle u nás měla velký úspěch. Proto vím, že jí neděláme naposledy. Dáváme si k ní žitný chleba z https://www.vasepekarna.cz/ , protože je hutný a sedí k ní báječně. Recept určitě doporučuji.
Krásně vypadá a jistě také dobře chutná. Ráda vyzkouším zase jiný recept.