Srí Lanka a léčba neplodnosti

Buddhistický mnich na Sríl Lance léčí neplodnost tím, že ženy, které nemají to štěstí a nemají zatím dítě, přichází do buddhistického kláštera, kde léčba zahrnuje staré metody různých tradičních odborníků. Na každou chorobu je nahlíženo, jako na součást životního problému, který je probírán nejprve s vesnickým astrologem a poté i s ajurvédským lékařem. Nejprve je ženě upraven jídelníček a doporučena fyzioterapie celého těla, záda, páteř, břicho, pánevní oblast.

Využívá se dále i rituálu Kálu-Kumára-Tovil. Kdy je hlavním cílem pomoci pacientce akceptovat její lidský úděl a utvářet svůj život v souladu s tím že zatím nemá miminko.

Dále se mohou na rituálu podílet chrámoví tanečníci pozváni z daleké vesnice. Ti se stávají během celonočního rituálu možnými dárci spermií. Takto bývá ošetřena možnost, že příčina je u muže. Zajímavé je, že tanečníci si nic nepamatují, trpí amnézií. Taková amnézie je samozřejmě nějakým způsobem navozena jako ochrana jak ženy, která je večer přítomná a kdy dochází k pohlavnímu styku, tak i u mužů jako dárců. Druhý den si tedy nikdo z nich nic nepamatuje a muži odchází zpět do vesnic a žena se buď ještě pokračuje v léčbě v chrámu, nebo odchází. Buď pak poté zjistí, že je těhotná, nebo nikoliv…….

Amnézie je důležitá jako vyloučení psychických, etických problémů s tímto obřadem.

Takže milé ženy, kdo podstupuje IVF tak víte, že tato metoda je převážně lékařská, dá se říci že i chladná, studená….

Metoda na Srí Lance v tomto klášteře se sice může někomu zdát jako orgie, ale opak a je pravdou. Dochází zde vlastně k dárcovství v podobě mužského spermatu a to způsobem zcela přirozeným. Se souhlasem všech účastníků. To že to nemá formu jako jsme zvyklí, ještě neznamená, že to je špatná léčba. Nutno dodat pokud žena otěhotní, je šťastná. Šťastná je i její rodina.

Píšu toto pro zajímavost a budu ráda když mi dáte vědět, co si o tom myslíte, zda by Vám tento rituál přišel jako vhodný, nebo by pro Vás nebyl.

Vaše Míša Pokorná – koučování zaměřené na řešení, supervize, poradenství v otázkách (ne)plodnosti

www.michalapokorna.cz

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account