Nicole Lukášková je celostní terapeutka, při terapiích odstraňuje blokády a zátěže jak fyzické, tak energetické a vrací tak tělo i mysl k vlastní autoregulaci zdraví. To je dobrou zprávou hlavně při chronických zdravotních potíží, autoimunitních či hormonálních poruchách nebo psychickém vyčerpání, kde moderní medicína není úspěšná. Tato metoda je ale velmi efektivní i při akutních stavech migrény, chřipky či alergie. Zkrátka kdykoli, když je tělo mimo rovnováhu. Nicole žije celostním zdravím; také je výživovou poradkyní léčivou stravou a loni se stala 1. českým výrobcem aktivovaných ořechů pod značkou ŽIVÉ OŘECHY®.
To do sebe všechno velmi zajímavě zapadá, jaký je váš příběh, Nicole?
Moje profesní i životní cesta je velmi bohatá. Hodně jsem se naučila a prošla mnohými zkouškami a přijetím, za které jsem velmi vděčná. Díky tomu dnes svým klientům tak velmi dobře rozumím. Profesně jsem doktorkou ekonomie. Díky dlouholetým zdravotním potížím, se kterými si lékaři nevěděli rady jsem hledala cesty a odmítala se smířit s prohlášeními, že „takovéto potíže jsou dnes časté…“, „uvidíme, počkáme, zkusíme“ atd. Nastudovala jsem ohromné množství znalostí jak moderní západní dietetiky, tak tradičních léčitelských systémů, abych našla cestu ven. Na katedře ekonomie již nepřednáším, ale v oblasti vzdělávání jsem zůstala formou přednášek, workshopů a knih, které píšu tak, aby každý, kdo chce převzít zodpovědnost za své zdraví tu možnost měl a mohl si to dovolit.
Oblast celostního zdraví je mou láskou už 10 let. Smysl celostní terapie je velmi jednoduchý – odstranit blokády a zátěže (např. viry, bakterie, plísně, těžké kovy či zátěže z očkování), které tělo vychylují z rovnováhy ale i způsobují emoční přetlaky a podpořit oslabené oblasti tak, aby tělo směřovalo k přirozené autoregulaci zdraví. Diagnostiku a následnou terapii dělám na nejmodernějším biorezonančním přístroji certifikovaným pro zdravotnictví. Abych uvedla konkrétní příklad, nemá význam ekzém či akné potírat krémem, protože příčina je v nedostatečné detoxikaci a nezdravém střevním prostředí, které mohou způsobovat přemnožené plísně, bakterie či viry a většinou více zátěží současně, které je potřeba eliminovat a střevo regenerovat. Problém na pokožce už je jen důsledek nikoli PŘÍČINA. Podobně u autoimunitních onemocnění je základem ozdravení střeva (eliminací patogenů, úpravou stravy a frekvenční podporou jeho funkce) a dále odstranění blokád a zánětů v konkrétní oblasti, včetně psychických blokád. A takto bychom mohli pokračovat u jakýchkoli chronických potíží jako hormonální, alergie, intolerance, revma ad. Je třeba najít příčiny, které u chronických potíží bývají multifaktoriální, a ty eliminovat. Výsledky jsou úžasné a některé můžete vidět na zkušenosti klientů.
Znamená to, že celostní terapie řeší tělo a mysl společně?
Přesně tak. V těle je vše propojeno a bez současného řešení psychiky bychom jenom tělo trvale nevyléčili. Nepřestává pro mě být ohromující, jakých skvělých posunů dosahujeme u chronických a roky trvajících potíží, kde klienti už vyzkoušeli všechno. A jakou zažívají psychickou úlevu, když odstraníme vnitřní, stahující tlaky v těle. Součástí celostní terapie je samozřejmě i doporučení úpravy stravy na základě diagnostiky tolerance potravin a podle toho, kterou energetickou oblast potřebujeme u klienta podpořit.
To zní velmi slibně. Nicole, jak jste se dostala k oblasti stravy?
Od dětství mě strava přitahovala. Ne že bych ráda vařila a pekla buchty, ale vždy jsem cítila, jak na mě která potravina působí. Díky tomu velmi dobře vnímám, kterými potravinami podpořit energeticky oslabené oblasti v těle, a hlavně jakou jejich úpravou. Správná (úmyslně neříkám „zdravá“, protože co se u nás označuje jako zdravé, nemusí být opravdu prospívající) strava je základem pro naše zdraví, neboť jí ovlivňujeme celé naše trávení, které rozhoduje o našem fyzickém i emočním zdraví, naší psychice, spánku, tělesné váze a celkové imunitě. Stravou můžeme denně podporovat oslabené oblasti a neprohlubovat vzniklou nerovnováhu v těle nebo naopak denně házet vlastnímu tělu i mysli „klacky pod nohy“. Správná strava bylo to první, co jsem sama u sebe řešila a je to základ. Ve své praxi propojuji znalosti jak moderní dietetiky, tak tradičních léčebných systémů. Pro své klienty ale i pro každého, kdo chce převzít vlastní zodpovědnost za své zdraví, jsem napsala e-knihu JAK POSÍLIT IMUNITU ZA 90 DNÍ, která je praktickým návodem a součástí řešení nejen imunity ale i trávicích, kožních, autoimunitních či hormonálních potíží a zánětů přirozenou cestou.
A ŽIVÉ OŘECHY?
Protože mnoho lidí má potíže s oslabenou kvalitou trávení (nemusí o tom sami ani vědět, jsou to všechny případy intolerancí potravin, autoimunitních poruch, hormonálních a samozřejmě trávicích potíží) a současně denně řeší co si dát v poklusu nebo v práci k svačině, a aktivované ořechy v Česku nebyly k mání, stala jsem se loni 1. českým výrobcem aktivovaných (klíčených) ořechů. Ořechy klíčky netvoří jako semínka, vyroste z nich rovnou strom. Proto hovoříme o aktivaci, neboť je dlouhým máčením „aktivuji k životu“, tedy značka ŽIVÉ OŘECHY®. Abychom je mohli opravdu probudit k životu, používáme výhradně ořechy v raw kvalitě.
Díky procesu máčení, kterým snížíme obsah tzv. antinutričních látek v ořeších, jsou pak mnohem lépe stravitelné a tělo z nich získá více minerálů, konkrétně hořčík, vápník, zinek a železo (v populaci dlouhodobě nedostatkové minerály). Takto aktivované ořechy sušíme do 42 C, aby si zachovaly svoje nově nabyté živiny, a přitom byly dokonale křupavé i bez pražení, které nás o živiny naopak okrádá. Jako celostní výživová poradkyně vím, jak je ochutit nejen pro povrchní chuťové pohárky, ale aby doslova podporovaly naše tělo i mysl. Některé ochucení tedy působí protizánětlivě (s kurkumou a quaranou), některé snižují překyselení (fermentované ume octem), některé vitalizují (superpotravinou Camu camu) nebo stimulují a podporují dobrou náladu čokoládou z nepražených kakaových bobů, navíc v low carb verzi. Celý proces výroby trvá kolem čtyř až pěti dnů, záleží na druhu ořechu, a na konci tohoto výrobního procesu je dokonale výživná křupavá svačina do kapsy nebo do kabelky, mezi schůzkami, jednáním nebo na výlet.
Loni ještě nikdo nevěděl, co jsou aktivované ořechy a v čem jsou pro nás přínosnější než ty obyčejné z pytlíku. Dnes už je situace jiná a máme klienty z celé republiky.
Více informací na www.zdravesnicole.cz a www.ziveorechy.cz
Foto: archiv Nicole Lukáškové

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account