Autorka funkčního komplexního systému vlivu stravy na zdraví, kuchařky, online programů a kurzů Improvizační vaření, žena kypící vitalitou, která používá pojmy jako je „stravovací gramotnost“ či „živé a mrtvé jídlo“. Kdo je Jolana Janišová a co ji přivedlo na cestu pro odvážné?
Co vás přivedlo ke zdravému stravování?
Praktické zjištění, že jiná cesta jak se zbavit trvale svých „civilizačních“ nemocí není. Proto vám dnes mohu předat svou fungující zkušenost s osobním příkladným stravováním. Přeji si, abyste nemuseli zažít tolik bolesti jako já.
Proč se vaše kuchařka jmenuje “Jídla Světla“? Co si pod tímto názvem máme představit?
Ve skutečnosti jsme my lidé světelné bytosti ve hmotném těle. Bez světla nemůžeme zdravě a dlouho žít. To máme společné se zvířaty i přírodou. Výživné jídlo je dar, je SVĚTLO a LÁSKA, energie, smysl, požitek i prožitek, komunikační nástroj. Je také terapie, nálada, pohoda, klid, radost, aromaterapie, barevná terapie, teplo. Jídlo sdružuje jednotlivce a harmonizuje vztahy.
Popisujete tzv. “mrtvá” jídla, která by měl každý ze svého jídelníčku vyřadit. Která to jsou?
Z pocitu nedostatku času lidé konzumují hotové, mrtvé, umělé, chemické a návykové potraviny. Člověk tímto ztrácí svou hodnotu a postupně i svou energii. Viníkem je konzumace rafinovaných, energeticky mrtvých potravin bez živin. Tento proces brzdí a postupně vyřazuje z akce náš imunitní systém. Tímto se poškodí mozek a v důsledku vzniklého chaosu se člověk rozhodne, že se začne sám systematicky likvidovat. Rafinované, geneticky modifikované chemické potraviny včetně veškerého masa, mají velmi nízkou vibraci a žádné živiny, obsahující pouze lepidla, pojidla, barviva, chuťové přísady, návykové látky a prázdnou hmotu. Ty v těle vytvoří tmavá místa, která energeticky velmi oslabují orgány a celé orgánové systémy.
Takto stravujícím se lidem, způsobují mrtvé potraviny disharmonii jejich daného dokonalého přirozeného, samo regeneračního systému. Proto je moc důležité zaměřit se na přirozenou stravu – včetně správného pitného režimu – obsahující komplexní živiny v dokonalé harmonii s vysokou vibrací a podporou dokonalého života.
Čemu se při zdravém stravování určitě vyhnout?
Dietám na hubnutí, počítání kalorií, reklamám slibujících rychlý výsledek, „zázračným“ preparátům, závislostem na různých „odbornících“, ortodoxním směrům, současnému jezení a pití, více četným jídlům, ledovým a energetickým nápojům.
Pro koho jste vytvořila svůj projekt?
Pro všechny odvážné lidi jsem vytvořila tento Projekt k ozdravění. Jeho součástí je denní průvodce, kniha Jídla Světla – Kuchařka pro život 1 a dva doplňující online kurzy Pyré a Sladké placky. Zdravý životní styl je celoživotní přirozený postoj a vědomé konání vycházející z lásky.
V dnešní době je nevyhnutelné poznat a používat stravovací gramotnost.
Za jak dlouho po změně jídelníčku pocítíme změnu?
Každý z přátel, kdo byl u nás na návštěvě tři dny a více, na sobě cítil pozitivní změny. Všichni měli blažený pocit. A po sladkých plackách byl příliv energie tak zjevný, že někteří, ač málomluvní a introverti, byli během několika hodin k nezastavení i se sdělováním vlastních pocitů. A nikomu se od nás nikdy nechtělo odjet.
Člověk je z x bilionů různých buněk, které se pravidelně v různých místech obnovují. Buňky pokrývající žaludek a tlusté střevo se obnovují velmi rychle již po třech dnech. Tenké střevo pracuje na své obnově stále. Promyšlené zdravé stravování rychle zaznamenají také i naše přátelské bakterie, které jsou ve střevech velmi důležité pro budování imunity těla. To má přímý vliv na hormonální systém, mozek i další orgánové systémy.
Každý z nás je originál a vše se každému děje individuálně. Přijměte to prosím tak, že funkční komplex, který předkládám, již několik let žiji. Před šestnácti lety jsem začala dělat postupné změny a dnes ještě stále nejsem u konce. Život včetně stravování je nekonečný proces objevování, vzdělávání se a praxe, který se neustále s dobou vyvíjí. Je to nevyhnutelné. Každý z nás se nachází v jiném stavu a má – svůj čas a své vlastní tempo – na cestě tohoto procesu.
Takže jste vše vyzkoušela na sobě?
Neteoretizuji – všechny uvedené systémy jsem si sama vyzkoušela v praxi, svůj zdravotní stav jsem si nechala vždy změřit na biorezonančních přístrojích jako je BICOM OPTIMA, Sensitiv Imago 500, kvantový Oberon, Salvia, EAV Vollův přístroj, DiaDENS-PK. Tyto výsledky jsem si srovnávala se svými pocity a upravovala jsem si své postupy a jídelníček tak, abych dosáhla plného pocitu spokojenosti.
Je potřeba mimo stravu změnit i něco jiného? Co? A jak?
Ano, svůj samotný postoj k sobě. Mít Lásku k sobě a cítit svou hodnotu znamená, že člověk rád podporuje prevenci svého zdraví na všech úrovních. Myšlení, vnímání, cítění, zdravé stravování, správný pitný režim, přirozený pohyb, respekt k přírodě a všemu živému.  S vědomím toho, že veškeré hodnoty vytváří on sám a to vždy na vysoké morální úrovni. I člověk, který se v minulosti neměl rád/nemocný, se rozhodne uzdravit, má tu moc.
Líbí se mi výrok kosmického lékaře, pana profesora Ivana Pavloviče Něumyvakina:
„Nemoc není osud, je to pouze stav organismu, a ten můžeme měnit.“
Dále je velmi důležité stravovat se podle svého jedinečného biorytmu, s ohledem na roční období v prostředí, kde žiji a tvořím. Vnímat se a správně rozlišovat je otázkou pravidelného tréninku.
Je jedno odkud začnete, vždy totiž sami zjistíte, že je třeba udělat ještě něco navíc… A to jsou ty souvislosti, o kterých se většinou nemluví. Kdo udělá změny ve stravovacích návycích a stravování, přirozeně změní své myšlení, vnímání a cítění. A naopak. Odpovědnost za svůj život znamená svobodu duše.
Výživným a chutným jídlem můžete nastartovat svou změnu i vy.
 

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account