Vepřová pečeně s chilli a jablky
Ingredience
- 1 kg Vepřová pečeně
- 3 ks Jablko
- 2 ks Chilli paprička
- 3 stroužek Česnek
- 1 sklenička Olej
- 1 lžíce Koření
- 1 lžička Sojová omáčka
- 1 ks Cibule červená
Instrukce
- Přemýšlíte, co o víkendu uvařit k obědu, nebo se chcete zahřát po odpolední procházce? Vepřová směs podle receptu od Týnky je to pravé.Tentokrát bych se s Vámi ráda podělila o recept, který je v těchto dnech vhodný jak k obědu, tak i k chutné večeři. Navíc do něj můžete zpracovat třeba pár jablíček z letošní úrody. 🙂Vepřovou pečeni nakrájíme na větší kostky, okořeníme, zakápneme sójovou omáčkou, olejem a necháme odpočinout. Mezitím si na větší kostky nakrájíme jablka a cibuli. Česnek nasekáme na velmi drobno, stejně jako chilli papričky, lehce osolíme a promísíme obě suroviny dohromady. Odpočinuté naložené maso osmahneme na rozpálené pánvi zpočátku asi 8 minut. Poté přidáme sekaný česnek s chilli. Po chvíli přihodíme do pánve i jablka a cibuli. Nejprve vše společně smažíme - až maso začne měknout, podlijeme vývarem nebo horkou vodou a lehce dusíme po dobu asi 10-15 minut. Podlít stačí jen málo, aby se vytvořila jakási omáčka. Jakmile je maso měkké, můžeme podávat.Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory s jarní cibulkou a pažitkou, zjemněné máslem, které se krásně doplňují se šťávou z masa. Podzimní chutě šťavnatých jablíček a hřejícího chilli Vás příjemně naladí a s plným žaludkem jde všechno lépe:) DOBROU CHUŤ! [x]